First News

Proiectele de lege privind ajutorul pentru Ucraina, Israel și Taiwan vor fi supuse votului în Camera Reprezentanților

Șeful republican din Camera Reprezentanților, Mike Johnson, a cedat presiunilor făcute de colegii de partid şi a anunţat că va supune la vot pachetele de ajutor pentru Ucraina, Israel și Taiwan.

Este vorba despre 95 de miliarde de dolari ca ajutor, aproximativ aceeași sumă votată în Senat, dar cu o ajustare: 10 miliarde de dolari din asistența economică pentru Ucraina vor fi sub forma unui împrumut.

Proiectul de lege va aloca 61 de miliarde de dolari Ucrainei și partenerilor regionali, din care 23 de miliarde de dolari vor merge la refacerea stocurilor americane de apărare. Votul pentru Ucraina va fi dat sâmbătă.

În februarie, Senatul SUA a adoptat un pachet de asistenţă militară şi economică pentru Ucraina în valoare de 60 de miliarde de dolari. Atunci, însă, republicanii din Camera Reprezentanţilor au refuzat să examineze textul, motivând fără argumente prin problema imigraționistă de la granița cu Mexicul, o încercare a trumpiștilor de a obstrucționa și de a trage de timp în condițiile în care nu aveau, de fapt, nicio idee reală pentru soluționarea problemei migrației, iar administrația Biden este, oricum, una dintre cele mai conservatoare în ce privește imigrația.

Citește și: Republicanii din Senatul SUA au blocat pachetul care garanta continuarea ajutorului militar pentru Ucraina

Dacă textele sunt adoptate de Camera Reprezentanţilor, unde republicanii sunt majoritari, proiectele vor trebui să fie examinate din nou de Senat, cu majoritate democrată, înainte de a ajunge în final pe masa lui Joe Biden pentru promulgare.

Președintele Joe Biden a anunțat deja, miercuri, că susține ferm propunerea lui Mike Johnson, speaker-ul republican al Camerei, de a furniza ajutoare Ucrainei, Israelului și Taiwanului.

The post Proiectele de lege privind ajutorul pentru Ucraina, Israel și Taiwan vor fi supuse votului în Camera Reprezentanților appeared first on tvrinfo.ro.

  

Exit mobile version