Grădina Zoologică Taronga din Australia a construit primul refugiu din lume dedicat ornitorincilor. Populația acestor mamifere a scăzut drastic în ultimii 30 de ani, iar cercetătorii îşi propun să studieze animalele şi să dezvolte strategii eficiente pentru conservarea speciei.
Cel mai mare centru din lume dedicat protejării ornitorincilor şi-a întâmpinat primii rezidenţi. Patru ornitorinci, două femele și doi masculi, vor fi observați îndeaproape de către cercetători australieni.
Centrul, care reproduce habitatul natural al mamiferelor, poate adăposti peste 60 de exemplare. Cercetătorii își propun să afle cât mai multe informații despre aceste mamifere.
Phoebe Meagher, cercetător al centrului de conservare: Acest centru ne oferă posibilitatea de a studia ornitorincul într-un mod inedit. Avem camere de supraveghere și termoviziune, precum și aparate de măsurare a factorilor de mediu. Vom identifica factorii care contribuie la succesul reproducerii ornitorincilor. Dorim să învățăm cum să creștem acești ornitorinci și sperăm ca puii să se poată întoarce în sălbăticie.
Noul centru le va permite cercetătorilor nu doar să protejeze specia de pericolele schimbărilor climatice, ci și să contribuie la repopularea acesteia.
Phoebe Meagher, cercetător al centrului de conservare: Ne-au sunat oameni de pe toată coasta de est, cerându-ne ajutorul pentru salvarea ornitorincilor care rămăseseră fără locuri unde să înoate, să caute hrană și să trăiască. Am reușit să salvăm doar șapte ornitorinci din sudul Australiei, deoarece doar pentru atâția am avut spaţiu. Acest lucru ne-a arătat că este esențial să avem facilități pentru salvarea populației de ornitorinci.
Cu ciocul de rață și o coadă asemănătoare cu cea a castorului, ornitorincul este un animal care trăiește doar în Australia. Din cauza defrișărilor masive, a barajelor și a secetelor extreme, numărul mamiferelor s-a înjumătățit de-a lungul anilor.
The post Primul refugiu din lume dedicat ornitorincilor a fost construit în Australia. Populația acestor mamifere a scăzut drastic în ultimii 30 de ani appeared first on tvrinfo.ro.