Primul deces al unui militar israelian în luptele de la Rafah. Soldatul avea 19 ani

Share

Armata israeliană a raportat primul deces al unui militar în timpul luptelor de la Rafah, în sudul Fâşiei Gaza, astfel că numărul morţilor în rândul armatei israeliene se ridică la 273 de la începutul invaziei terestre asupra enclavei palestiniene, lansată pe 27 octombrie 2023, informează miercuri EFE.

Militarul, în vârstă de 19 ani, a fost identificat drept Ira Yair Gispan, sergent în Batalionul 75 al Brigăzii 7 Blindate a armatei.

Trupele israeliene au început săptămâna trecută să ocupe estul oraşului Rafah, care a devenit ultimul refugiu pentru locuitorii din Gaza, în ciuda avertismentelor din partea organizaţiilor pentru drepturile omului şi a unei părţi a comunităţii internaţionale că acest asalt va înrăutăţi şi mai mult viaţa populaţiei palestiniene, şi aşa foarte grea, notează EFE.

Aproximativ 450.000 de oameni au fugit din Rafah din 6 mai, potrivit Agenţiei Naţiunilor Unite pentru Refugiaţii Palestinieni (UNRWA), în timp ce tancurile israeliene au pătruns marţi în vestul oraşului.

Spitalul indonezian de campanie din Rafah nu mai furnizează asistență medicală. 24 dintre cele 36 de spitale, închise

Organizația Medici Fără Frontiere (MSF) a declarat că a fost „forțată să înceteze furnizarea de asistență medicală la spitalul indonezian de campanie din Rafah” începând de duminică.

„Străzile sunt pustii şi familiile fug în căutarea siguranţei. Oamenii se confruntă cu epuizare constantă, foame şi frică”, a transmis UNRWA, referindu-se la situaţia din vestul oraşului aflat la graniţa cu Egiptul.

În acest context, postul de televiziune american CNN a relatat marţi că administraţia americană a constatat că Israelul a acumulat suficiente trupe la marginea oraşului pentru a putea lansa o incursiune la scară largă în acest teritoriu în zilele următoare.

Cu toate acestea, înalţi oficiali americani au declarat pentru CNN că nu sunt siguri dacă Israelul a luat deja o decizie finală cu privire la un astfel de atac, ceea ce ar reprezenta o sfidare la adresa preşedintelui american Joe Biden.

Preşedintele SUA şi-a exprimat recent dezacordul faţă de o incursiune pe scară largă, până la punctul de a ameninţa că va opri livrarea de armament către Israel.

The post Primul deces al unui militar israelian în luptele de la Rafah. Soldatul avea 19 ani appeared first on tvrinfo.ro.

  

Ultimile Stiri

Alte Stiri