Primarul din Vinţu de Jos, județul Alba, a fost găsit spânzurat

Share

Primarul comunei Vinţu de Jos, Petru Ioan Barbu (57 de ani), a fost găsit spânzurat, marţi, într-o anexă a locuinţei sale. Poliția a fost alertată prin 112.

Petru Ioan Barbu era membru al Partidului Naţional Liberal şi se afla la primul mandat, fiind nominalizat pentru o nouă candidature, relatează Agerpres.

În februarie 2021, edilul din Vinţu de Jos a fost reţinut de poliţişti, pentru delapidare, fals intelectual şi uz de fals, ulterior fiind cercetat sub control judiciar pentru 60 de zile. În cauză, a mai fost cercetat şi administratorul unei firme din Bucureşti, pentru săvârşirea infracţiunilor de complicitate la delapidare şi fals în înscrisuri sub semnătură privată.

În toamna anului trecut, primarul a fost trimis în judecată în acest caz pentru abuz în serviciu, dacă funcţionarul public a obţinut pentru sine sau pentru altul un folos necuvenit, în formă continuată, fals intelectual în formă continuată şi uz de fals în formă continuată. În urmă cu câteva zile, în 10 aprilie, Judecătoria Alba Iulia a admis în parte cererile şi excepţiile invocate de către cei doi inculpaţi şi firma din Bucureşti, constatând neregularitatea rechizitoriului emis de Parchetul de pe lângă Tribunalul Alba.

Instanţa a dispus comunicarea încheierii Parchetului de pe lângă Tribunalul Alba, în vederea remedierii neregularităţilor constatate în actul de sesizare, iar în termen de 5 zile de la data comunicării procurorul urmând a comunica judecătorului de cameră preliminară dacă menţine dispoziţia de trimitere în judecată ori solicită restituirea cauzei.

The post Primarul din Vinţu de Jos, județul Alba, a fost găsit spânzurat appeared first on tvrinfo.ro.

  

Ultimile Stiri

Alte Stiri