Preşedintele Egiptului a făcut apel la comunitatea internaţională să împiedice tentativele de strămutare prin forţă a palestinienilor

Share

Preşedintele Egiptului, Abdel Fattah al-Sissi, a făcut apel joi la comunitatea internaţională să împiedice orice tentativă de strămutare ‘prin forţă’ a palestinienilor din Gaza, transmite AFP.

”Chem comunitatea internaţională să furnizeze imediat un ajutor umanitar pe termen lung în Fâşia Gaza, să pună capăt asediului israelian şi oricărei tentative de a-i constrânge pe palestinieni să-şi părăsească pământul cu forţa”, a declarat preşedintele egiptean într-un discurs rostit la un forum China-ţările arabe la Beijing.

Armata israeliană a anunţat că a luat sub control ‘în ultimele zile’ culoarul Philadelphia, o zonă tampon strategică de 14 km de-a lungul frontierei cu Egiptul, în sudul Fâşiei Gaza, în apropiere de Rafah.

În discursul de joi, preşedintele egiptean a afirmat că ”nu există o cale către pace şi stabilitate în regiune” fără o ”abordare globală a cauzei palestiniene”.

Xi Jinping, apel la o conferință de pace privind conflictul din Gaza: Justiţia nu ar trebui să lipsească la nesfârșit

Liderul chinez Xi Jinping a făcut apel la o conferință de pace privind conflictul dintre Israel și gruparea militantă palestiniană Hamas și a reiterat sprijinul Beijingului pentru o soluție cu două state în rezolvarea crizei din Gaza, potrivit CNN.

El a chemat la un ‘angajament serios şi imediat faţă de o soluţie cu două state şi recunoaşterea dreptului legitim al palestinienilor la un stat independent’.

Războiul actual din Gaza a provocat strămutarea majorităţii celor 2,4 milioane de locuitori ai enclavei şi o catastrofă umanitară majoră.

În cadrul aceluiaşi forum, preşedintele chinez Xi Jinping a chemat la organizarea unei conferinţe de pace pentru rezolvarea conflictului din Gaza. Reamintind necesitatea unei soluţii cu două state, Xi a subliniat că ţara sa susţine ”ferm crearea unui stat palestinian independent” şi ”aderarea deplină a Palestinei la ONU”. Preluare: Agerpres

The post Preşedintele Egiptului a făcut apel la comunitatea internaţională să împiedice tentativele de strămutare prin forţă a palestinienilor appeared first on tvrinfo.ro.

  

Ultimile Stiri

Alte Stiri