Mai multe autobuze ar fi părăsit uzina Azovstal din Mariupol, potrivit presei ruse de stat, citată de CNN.

Autobuzele „cu presupuși militanți predați de la uzina Azovstal, însoțiți de vehicule blindate, s-au deplasat la ieșirea din Mariupol”, a relatat RIA Novosti, adăugând că nu s-au tras focuri de armă asupra uzinei Azovstal timp de câteva ore înainte de plecarea coloanei de autobuze.

Marți, purtătorul de cuvânt al Ministerului rus al Apărării, generalul-maior Igor Konașenkov, a declarat că 265 de militanți, dintre care 51 grav răniți, s-au predat la Azovstal și au fost evacuați luni seară.

Toți cei care au avut nevoie de îngrijiri medicale au fost trimiși pentru tratament la spitalul Novoazovsk din Republica Populară Donețk, a precizat el.

Nu există nicio veste din partea ucraineană cu privire la un alt convoi care să plece marți.

Operațiunea de evacuare a apărătorilor ucraineni de la uzina Azovstal din Mariupol a fost singura cale posibilă pentru salvarea lor, a declarat marți ministrul adjunct ucrainean al Apărării, Hanna Malyar, în timpul unui briefing la Media Center Ukraine.

Ucraina se aștepta încă de ieri să efectueze un schimb de prizonieri de război ruși pentru soldații grav răniți, evacuați de la uzina siderurgică Azovstal din Mariupol.

„În interesul salvării de vieți, 52 dintre militarii noștri grav răniți au fost evacuați ieri. După ce starea lor se va stabiliza, îi vom schimba cu prizonieri de război ruși”, a declarat marți vicepremierul Iryna Vereshchuk.

„Lucrăm la următoarele etape ale operațiunii umanitare”, a adăugat Vereshchuk.

BBC: De ce orașul Mariupol contează atât de mult pentru Rusia

 

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here