Politicieni rămași în istorie pentru greșelile lor. Emmanuel Macron, considerat responsabil pentru polarizarea politică din Franța

Share

În ultimii ani, Europa a fost martora unor decizii politice controversate luate de unii dintre cei mai influenți lideri ai săi. Greșelile strategice făcute de Emmanuel Macron, Rishi Sunak și David Cameron au avut repercusiuni majore asupra țărilor lor și asupra peisajului politic european. Aceste erori au fost nu doar greșeli de calcul politic, ci și momente care au marcat profund istoria recentă a Franței și a Marii Britanii.

Emmanuel Macron, președintele Franței, a făcut un pas strategic greșit când a decis să dizolve Parlamentul după alegerile europarlamentare, în care am văzut ce s-a întâmplat: extrema dreaptă a obținut o victorie semnificativă în primul tur, chiar dacă ieri nu a scos un scor atât de bun. A câştigat cealaltă extremă…stânga. Această decizie a fost percepută ca o încercare disperată de a-și recăpăta controlul și a fost intens criticată de opoziție și de public.

În timpul primului mandat la Palatul Elysee și începutul celui de-al doilea, Macron a fost acuzat de elitism și deconectare de la nevoile cetățenilor de rând, aspecte ce au alimentat mișcările de protest, cum ar fi „Vestele Galbene”. „Vestele Galbene” a fost o mișcare ce a afectat mult Hexagonul, însă nu a fost doar atât. Liderul de la Elysee a făcut și alte greșeli care au dus la creșterea partidelor extremiste.

CITEȘTE ȘI: Răsturnare de situație în turul doi al alegerilor legislative din Franța: Stânga, pe primul loc, potrivit primelor estimări. Partidul lui Macron, pe locul secund, urmat de extrema dreaptă

Să nu uităm de reforma pensiilor, care a întâmpinat o rezistență masivă și a provocat greve naționale.

Iar când vine vorba de politica externă, Macron a provocat tensiuni cu aliați tradiționali, cum ar fi Australia, în urma anulării contractului de submarine.

Să nu uităm că tot Macron este cel care a agitat apele în interiorul NATO, după ce a spus că nu exclude varianta privind trimiterea de trupe în Ucraina. Nu a fost rău intenționat și chiar are dreptate în ceea ce spune, dar nu a discutat cu nimeni aceste aspecte înainte.

CITEȘTE ȘI: Analiză AFP: După ce nicio formațiune politică nu a reușit să obțină majoritatea în Parlament, Franța este cufundată în necunoscut

Liderul de la Elysee este adesea considerat de unii analiști responsabil pentru polarizarea politică din Franța, unde țara este împărțită între extrema dreaptă, reprezentată de Marine Le Pen, și extrema stângă, condusă de Jean-Luc Mélenchon. Politicile sale centrist-liberale au lăsat un vid în mijlocul spectrului politic, contribuind astfel la radicalizarea celor două părți.

The post Politicieni rămași în istorie pentru greșelile lor. Emmanuel Macron, considerat responsabil pentru polarizarea politică din Franța appeared first on tvrinfo.ro.

  

Ultimile Stiri

Alte Stiri