Poliţia spaniolă a arestat mai mulți hoţi specializaţi în furturi din casele fotbaliştilor

Share

Poliţia spaniolă a arestat 6 membri ai unei bande suspectate că ar fi jefuit 8 case situate în complexuri de lux, inclusiv pe cele ale unor fotbalişti precum columbianul Radamel Falcao, colegul românului Andrei Raţiu la Rayo Vallecano, şi brazilianul Rodrygo Goes, de la Real Madrid, informează EFE.

Hoţii îşi selectau ţintele prin analizarea reţelelor de socializare, studiind fotografii şi videoclipuri pe care membrii familiilor şi apropiaţii sportivilor le postau din casele lor.

Conform poliţiei din Madrid, jafurile au fost comise începând cu iulie 2022 în localităţile madrilene Alcobendas, Pozuelo de Alarcin şi Torrelodones, precum şi în capitala Madrid.

Ancheta s-a concentrat pe un jaf comis în mai 2023, la domiciliul lui Rodrygo Goes din Alcobendas, de unde au hoţii au reuşit să fure obiecte în valoare de aproximativ 500.000 de euro, printre care ceasuri de ultimă generaţie şi bijuterii.

În acest caz, agenţii au reuşit să identifice 3 bărbaţi care au participat la furt şi care au reuşit să pătrundă în locuinţă după ce au sărit un gard. Ei au fugit apoi la bordul unui autovehicul.

Poliţiştii au legat acest eveniment de o tentativă eşuată la aceeaşi locuinţă, cu 10 luni mai devreme, săvârşită de data aceasta de doi bărbaţi care au fost surprinşi de un muncitor.

Anchetatorii au reuşit să identifice unul dintre cele două vehicule şi şi-au concentrat investigaţia asupra proprietarei acestuia, a partenerului ei şi a altui bărbat.

Analiza mişcărilor lor a reuşit să lege evenimentele de la Alcobendas de un alt jaf, în acest caz cu violenţă şi intimidare, comis într-o locuinţă din districtul madrilen Aravaca.

Obţinerea informaţiilor a condus la consolidarea prezenţei poliţiei în zonele în care s-au concentrat actele criminale. Au fost dejucate astfel noi jafuri în Pozuelo de Alarcon şi Torrelodones.

Pe 13 februarie a fost creat un dispozitiv pentru arestarea celor implicaţi, la Escalona (Toledo), Sotillo de la Adrada (Avila), Lozoya (Madrid), precum şi în capitala Spaniei.

De la cei arestaţi (5 bărbaţi şi o femeie) au fost ridicate 10 ceasuri, diverse bijuterii, peste 3.300 de euro în numerar şi două pistoale cu aer comprimat, printre alte obiecte.

Preluare: Agerpres

The post Poliţia spaniolă a arestat mai mulți hoţi specializaţi în furturi din casele fotbaliştilor appeared first on tvrinfo.ro.

  

Ultimile Stiri

Alte Stiri