Plante fantastice și microorganismele din sol: Secretele mecanismelor de interacțiune într-o lume mai caldă

Share

Microorganismele din sol sunt una dintre cele mai vitale componente ale ecosistemelor terestre, participând la procesele de flux energetic și de circulație a materiei.

Structura comunității lor este considerată a fi un indicator biologic sensibil pentru avertizarea timpurie a încălzirii globale.

Există o relație de co-evoluție între plante și microorganismele din sol. Structura și diversitatea comunităților microbiene din sol sunt modelate de vegetația de deasupra solului, în timp ce microorganismele din sol pot descompune mai mult de 90% din litieră și pot transforma materia organică în nutrienți anorganici necesari pentru creșterea plantelor. Prin urmare, este extrem de important să se investigheze mecanismele de interacțiune dintre plante și microorganismele din sol, în special sub efectul schimbărilor climatice cu scenarii diversificate de încălzire.

Această temă de cercetare își propune să ofere un forum pentru cercetători pentru a împărtăși cele mai recente descoperiri privind mecanismele de interacțiune dintre plante și microorganismele din sol într-o lume mai caldă.

Sunt binevenite pentru a fi trimise articole originale de cercetare și articole de revizuire de înaltă calitate în acest domeniu.

Informaţii detaliate despre acest program în jurnalul Frontiers in Earth Science

Ultimile Stiri

Alte Stiri