First News

Peste 200 de copii din Galaţi învață în containere metalice, după ce școala a intrat în curs de reabilitare termică. Părinții, nemulțumiți că elevii au îndurat frigul în timpul cursurilor

Peste 200 de copii dintr-o comună din judeţul Galaţi au tremurat în clase din cauza temperaturilor scăzute din ultimele zile. Sub 10 grade au fost în containerele în care au fost mutaţi pentru că şcoala e în reabilitare. Directorul școlii susţine că acestea au fost încălzite cu aparate de aer condiţionat şi calorifere electrice. Dar aseară, la presiunea parinţilor, conducerea a decis că elevii din clasele primare să înveţe online.

Copiii învață în containere pentru că școala din localitatea Schela e în curs de reabilitare termică. Fiecare modul e încălzit cu câte un calorifer și un aparat de aer condiționat. Părinții sunt nemulțumiți că elevii au îndurat frigul în timpul cursurilor și reclamă că aparatele sunt pornite doar câteva ore pe zi, iar în încăperi nu se face cald.

Primarul recunoaște că abia de miercuri a decis să suplimenteze modulele cu calorifere, dar și cu încă o rețea de curent electric. Dar dacă aerul condiționat și calorifele ar fi lăsate peste noapte pornite ar putea suprasolicita prizele, iar un incendiu ar putea izbucni oricând.

La insistențele părinților, conducerea școlii a luat măsuri. Până când se va face mai cald afară, cei mai mici dintre elevi vor învață online, iar cei de gimnaziu vor merge la cursuri după prânz pentru că atunci e mai cald în module.

Luiza Dumitrașcu, directorul şcolii din Schela: Am ajuns la propunerea ca elevii să fie în online. Noi am încercat să le creăm toate condițiile pentru a-și desfășura actul didactic.

Șansele ca elevii să se întoarcă în clădirea școlii în acest an sunt minime. Au fost scoase caloriferele și parchetul, dar nimeni nu lucrează. Primarul a găsit însă explicații.

Maricel Petrea, primarul comunei Schela: E în licitație. N-am putut începe anul scolar acolo pentru că nu aveam cum să-i mut în octombrie-noiembrie.

Frig îndură și localnicii din Ciorani și Tomșani, în județul Prahova. Cele două localități au rămas fără gaze chiar când afara e ger. De vină e o avarie.

Cei peste 1.200 de elevi au învățat online ca să nu înghețe în clase.

Daniel Burlacu, director, Liceul Tehnologic Ilie Gavrilă, Ciorani: S-a luat decizia să sistăm consumul de gaze naturale, noi ca instituții publice în primul rând.

Prefectul județului, Virgiliu Nanu, i-a convocat de urgență pe toți cei responsabili de situație.

Virgiliu Nanu, prefectul judeţului Prahova: Producătorul de gaz urmează să facă o solicitare la Transgaz, astfel încât să se asigure branșamentul. Cei de la Transgaz urmează să execute lucrarea.

De luni, cele două localități ar trebui să aibă gaze naturale fără întrerupere.

The post Peste 200 de copii din Galaţi învață în containere metalice, după ce școala a intrat în curs de reabilitare termică. Părinții, nemulțumiți că elevii au îndurat frigul în timpul cursurilor appeared first on tvrinfo.ro.

  

Exit mobile version