Patru morţi şi zeci de răniţi după ce un tren de călători s-a ciocnit cu un marfar în Cehia

Share

Cel puţin patru persoane au murit şi alte câteva zeci au fost rănite într-o coliziune între un tren de pasageri şi un convoi de mărfuri, miercuri seara, în centrul Republicii Cehe, potrivit serviciilor de salvare, relatează AFP.

„Patru pasageri au suferit răni care au dus la moartea lor„, a declarat Alena Kisiala, purtătoare de cuvânt a serviciilor locale de salvare, pentru televiziunea publică cehă.

Un vagon a deraiat în urma impactului deosebit de puternic. Numeroase echipe de pompieri și de poliție au intervenit pentru a evacua de urgență călătorii. Au fost chemate în ajutor zeci de ambulanțe. Pentru operațiunile de urgență a fost și un elicopter. Numărul victimelor ar putea crește, au avertizat reprezentanții companiei care deține garnitura de pasageri. Potrivit unui purtător de cuvânt al pompierilor, trenul de marfă transporta carbid, compus industrial periculos, dar primele două vagoane erau goale. Ministrul de Interne și ministrul Transporturilor s-au deplasat la locul accidentului.

Referindu-se la „un mare dezastru„, premierul Petr Fiala a transmis condoleanţe. „Cu toţii ne gândim la victime şi la răniţi„, a scris el pe reţeaua de socializare X.

Potrivit televiziunii publice, accidentul s-a produs cu puţin timp înainte de 21:00 GMT, în apropiere de gara Pardubice, la aproximativ 100 km est de Praga.

CITEȘTE ȘI: Două trenuri s-au ciocnit în Cehia. Trei persoane au murit şi peste 50 sunt rănite

Aproximativ 300 de pasageri, mulţi dintre ei cetăţeni străini, se aflau la bordul trenului de călători, a indicat televiziunea cehă, care a difuzat imagini cu un vagon deraiat şi cu supravieţuitori ai accidentului care se urcau în autobuze lângă gara principală din Pardubice.

Trenul expres era operat de o companie privată, care are și servicii de transport rutier. Nu există deocamdată nicio ipoteză privind cauza accidentului.

The post Patru morţi şi zeci de răniţi după ce un tren de călători s-a ciocnit cu un marfar în Cehia appeared first on tvrinfo.ro.

  

Ultimile Stiri

Alte Stiri