Pasionaţi de alergare au concurat în Siberia, la minus 52 de grade Celsius

Share

Un grup de ruşi viguroşi au participat, vineri, la unul dintre cele mai dificile concursuri de alergare din lume – un maraton desfăşurat la minus 52 de grade Celsius, transmite Reuters.

Alergătorii au fost supuşi unor controale medicale înainte de startul evenimentului din Oimiakon, o aşezare situată în Siberia, iar pe parcursul traseului au primit supă, ceai cald şi gustări.

În total, 38 de persoane, îmbrăcate din cap până în picioare pentru a se proteja de ger, au concurat la probele de maraton şi semimaraton, au relatat media locale.

Alisa Matveeva, care a alergat la cursa de semimaraton, a declarat că experienţa a fost „foarte înfricoşătoare”, cea mai scăzută temperatură la care s-a antrenat anterior fiind de minus 20 de grade Celsius, la Moscova.

„Mi-a fost greu să alerg primii 10 kilometri. Apoi a fost mai uşor, pentru că deja înţelegi cum să respiri (şi) îţi aminteşti că trebuie să-ţi îndepărtezi gheaţa de pe ochi, pentru că ochii ţi se acoperă cu ea”, a declarat ea reporterilor.

„Mă bucur foarte mult că am purtat o mască termică şi branţuri încălzite, acestea pur şi simplu m-au salvat”, a adăugat ea.

The post Pasionaţi de alergare au concurat în Siberia, la minus 52 de grade Celsius appeared first on tvrinfo.ro.

  

Ultimile Stiri

Alte Stiri