Pârâul din Oradea, poluat masiv de dejecțiile din canalizare. Toți peștii au murit

Share

Alertă la Oradea, unde pârâul care străbate o parte a oraşului a fost poluat masiv. Reziduuri menajere s-au scurs în apă și au omorât peștii. Specialiștii de la Apele Române au luat probe, iar Garda de Mediu a amendat Compania de Apă pentru că a permis ca dejecțiile din canalizare să se scurgă în pârâu.

Poluarea a fost anunțată de unul dintre localnicii din zonă. Comisarii Gărzii de Mediu au găsit rapid sursa: o evacuare a canalizării, care se varsă în pârâu.

Anca Mihociu – purtător de cuvânt Apele Române Crișuri: La faţa locului s-a constatat o evacuare de ape menajere prin reţeaua pluvială. Apa prezenta o culoare albicioasă, iar în aval mortalitate piscicolă. Colegii de la laborator au prelevat probe de apă din patru puncte, iar în zilele următoare vor fi gata analizele. Colegii vor strânge peștii morți.

Compania de Apă Oradea este vinovată pentru poluarea pârâului, a stabilit Garda de Mediu.

O poluare similară a fost semnalată de orădeni şi în urmă cu două săptămâni.

Muncitorii de la Apele Române au strâns peste 150 de kilograme de peșți morți. Atunci, Garda de Mediu nu a identificat poluatorul și nimeni nu a fost amendat.

Sute de pești morți pe un râu din Oradea. Autoritățile suspectează o contaminare accidentală

Suspiciuni de poluare la Oradea, pe un curs de apă care vine din „Băile 1 Mai” și străbate o parte din oraş. Deocamdată nu se cunoaște cauza, dar efectele au fost devastatoare pentru populația piscicolă. Pe malurile cursului de apă zac sute de pești morți, unii de dimensiuni mari.

The post Pârâul din Oradea, poluat masiv de dejecțiile din canalizare. Toți peștii au murit appeared first on tvrinfo.ro.

  

Ultimile Stiri

Alte Stiri