Parada celor mai frumoși câini din Brașov

Share

Defilare inedită în centrul istoric al Braşovului. Personaje au fost zeci de căței de toate taliile și rasele. Unele patrupede au oferit chiar o paradă a modei: au purtat haine special create de o cunoscută casă de modă. Evenimentul a fost organizat în scopul cunoașterii celui mai prietenos animal de companie al omului, dar și pentru a-i face pe oameni să înțeleagă importantă adoptării câinilor abandonați în adăposturi.

Defilarea a fost deschisă de 10 căței de la un adăpost, alături de care au venit şi brașovenii iubitori de animale de companie.

Cea mai veche casă de modă din Brașov s-a alăturat proiectului și a creat, pentru prima oară, articole de vestimentație pentru căței.

Rodica Măciucă, manager casă de modă: Am pregătit câteva accesorii, foarte colorate, din materiale textile imprimate, cu multe accesorii. Chiar pentru o fetiță, o fustă din tulle, cu pietre Swarovski și alte accesorii: fundițe, bandane.”

Parada canină a fost organizată de Bibliotece Județeană George Barițiu, care de-a lungul săptămânii a propus o serie de evenimente dedicate cățeilor. Iar un stand special a fost dedicat câinilor din adăposturi.

Daniel Nazare, director Biblioteca Județeană „George Barițiu”: Scopul este de a sensibiliza și de a arăta importantă câinelui în viață noastră, în momentul în care pe câini i-am avut alături de noi. Am reușit să ne apărăm, să progresăm că civilizație și, de ce nu, să învățăm foarte multe de la câini, mai ales, fidelitatea, una dintre trăsături care la oameni cam lipsește.

Delia Botea, președinte Asociația Care for Dogs: Persoanele care doresc să adopte trebuie să dovedească dacă au fonduri și spațiul necesare. Îi și verificăm, dacă au timp, spațiu suficient pentru că un câine nu e doar pentru Crăciun sau Paște, este pentru o viață intreagă.

La paradă au participat și doi câini de la Jandarmeria Brașov. Şi-au făcut datoria şi au supravegheat permanent mulțimea.

The post Parada celor mai frumoși câini din Brașov appeared first on tvrinfo.ro.

  

Ultimile Stiri

Alte Stiri