Oscar 2020 Surpriza galei: Un film sud-coreean câştigă cele mai mari premii – “Parasite”

Share

Cea de-a 92-a gală a premiilor Oscar a adus premii deja aşteptate, dar şi mari surprize.

Academia americană de Film acordă duminică noapte cele mai înalte distincţii cinematografice la cea de-a 92-a gală de decernare a premiilor Oscar.

”Parasite” a fost desemnat cel mai bun film .A câștigat atât la categoria cel mai bun film, cât și la categoria cel mai bun film internaţional, iar Bong Joon-ho a luat şi Premiul Oscar pentru cel mai bun regizor, dar şi unul pentru scenariu, pe care l-a împărţit cu Han Jin-won.

Nominalizările la categoria cel mai bun film au fost: “Ford v Ferrari”, “The Irishman”, “Jojo Rabbit”, “Joker”, “Little Women”, “Once Upon a Time…in Hollywood”, “Marriage Story”, şi “1917”.

Cea mai bună actriță în rol principal este Renee Zellweger pentru rolul din ”Judy”, pelicula biografică dedicată cântăreței Judy Garland.

Joaquin Phoenix a fost recompensat duminică seară, la Los Angeles, cu Oscarul pentru cel mai bun actor în rol principal, pentru rolul din “Joker”.

Joaquin Phoenix era considerat principalul favorit, câștigând trofeul la aceeași categorie și la Globurile de Aur, și la premiile Bafta.

Antonio Banderas din “Pain and Glory”, Leonardo DiCaprio din “Once Upon a Time… in Hollywood”, Adam Driver – “Marriage Story” şi Jonathan Pryce pentru rolul din “The Two Popes” au fost nominalizaţii categoriei.

Una dintre cele mai mari surprize ale galei Oscar a venit o dată cu decernarea premiului pentru cel mai bun regizor.

Bong Joon-ho („Parasite”), regizorul sud-coreean, a fost ales dintre nume mari din cinematografie, nominalizaţi la categoria Cel mai bun regizor:

Joker – Todd Phillips, The Irishman – Martin Scorsese, 1917 – Sam Mendes, Once Upon a Time… in Hollywood – Quentin Tarantino.

Bong Joon-ho este primul sud-coreean câștigător al unui Oscar pentru regie.

După ce primise și Oscarul pentru cel mai bun film internaţional, regizorul sud-coreean a mărturisit: „Credeam că e gata pentru azi și eram pregătit să mă relaxez”.

“Parasite”, filmul lui Bong Joon Ho, a câştigat premiul Oscar pentru cel mai bun lungmetraj internaţional.

Laura Dern a fost desemnată cea mai bună actriţă în rol secundar, pentru rolul din “Marriage Story”.

Laura Dern a concurat cu Kathy Bates – Richard Jewell, Scarlett Johansson din Jojo Rabbit, Florence Pugh – Little Women şi Margot Robbie – Bombshell.

Aşa cum se anticipase, Brad Pitt a fost desemnat cel mai bun actor în rol secundar, pentru rolul din “Once Upon a Time… in Hollywood”.

Pitt s-a bătut la categoria sa cu grei ai cinematografiei, Tom Hanks (“A Beautiful Day in the Neighborhood”), Anthony Hopkins (“The Two Popes”), Al Pacino (“The Irishman”) şi Joe Pesci (“The Irishman”).

Premiul pentru cel mai bun scenariu original a fost câştigat de “Parasite”.

Cel mai bun film documentar a fost desemnat  „American Factory” (Netflix), produs de soţii Michelle și Barack Obama

„Learning to Skateboard in a Warzone (If You’re a Girl)” a câştigat la categoria cel mai bun documentar de scurtmetraj .

Cel mai bun scenariu adaptat – “Jojo Rabbit”.

Cea mai bună scenografie: “Once Upon a Time… in Hollywood”.

“Little Women” a câştigat premiul Oscar pentru cele mai bune costume.

Cea mai bună imagine – “1917”, film care a câştigat şi la categoria cele mai bune efecte vizuale.

Cel mai bun cântec original a fost desemnat “I’m Gonna Love Me Again” (compus de Elton John pentru filmul “Rocketman”).

Cea mai bună coloană sonoră – “Joker” (Hildur Gudnadóttir)

Gala decernării Premiilor Oscar 2020 nu a fost transmisă în direct de nici un post de televiziune din România.

Ultimile Stiri

Alte Stiri