Organizaţia PNL Dâmbovița anunţă ruperea alianţei cu PSD la nivel judeţean

Share

Preşedintele PNL Dâmboviţa, senatorul Virgil Guran, a anunţat miercuri, într-o conferinţă de presă, că la nivelul judeţului se rupe alianţa cu PSD.

Motivele invocate de liderul liberal au plecat de la alocarea de bani de la bugetul judeţean către primăriile conduse de primari liberali.

„Lucrurile au pornit de la prima fază, în care ni s-a demonstrat că unii se cred în continuare stăpâni de moşie în Dâmboviţa, cu alocarea microbuzelor electrice. Din 31 de microbuze, s-au creat nişte criterii şi doar 4 au mers la primăriile PNL. (…) Ajungem la ziua când se alocă bani, 6% din impozitul pe venit pentru localităţi. Noi avem primari care conduc 25% din cetăţenii dâmboviţeni. Deci, mi s-ar fi părut normal ca 25% din fonduri să meargă către primăriile PNL, să poată să-şi rezolve lucrurile. Stupoare! Domnul preşedinte al Consiliului Judeţean nu a dorit acest lucru, care era echitabil şi, în mod discreţionar, a apucat să împartă banii cum a crezut el”, a declarat preşedintele PNL Dâmboviţa, Virgil Guran.

Consilierii judeţeni ai PNL nu au participat la şedinţa Consiliului Judeţean Dâmboviţa în care s-a aprobat bugetul judeţean.

Guran l-a acuzat pe preşedintele CJ Dâmboviţa, Corneliu Ştefan, care este şi preşedinte al organizaţiei PSD Dâmboviţa, că a alocat discreţionar banii către primăriile din judeţ şi că îşi asumă toate realizările din Dâmboviţa.

„Mai nou, toate proiectele naţionale, DN 71, DN 7 şi altele, sunt realizări ale Consiliului Judeţean. Măi, prostim lumea?! Ăia sunt bani veniţi de la CNAIR, din fonduri europene, n-are nicio treabă Consiliul Judeţean, decât atâta că trebuie să semneze arhitectul acolo pentru o autorizaţie. Din acest moment, l-am anunţat şi pe Corneliu Ştefan, respect alianţa la nivel naţional (…), dar, la nivel de judeţ Dâmboviţa, această alianţă s-a încheiat. Nu mai există alianţă între noi şi PSD. Dacă Corneliu Ştefan consideră că poate să conducă singur Consiliul Judeţean şi nu ţine cont de parteneri, nu ţine cont de faptul că avem 13 consilieri judeţeni, nu ţine cont că sunt 23 de primării PNL şi are impresia că este feuda lui, greşeşte. Şi din acest moment, nu-i mai spun cu frumosul, cu bun simţ, la o discuţie, ci o să le dau direct la presă. Dacă n-au avut până acum oameni care să spună adevărul direct în judeţ, o să aibă”, a afirmat Virgil Guran.

Acesta a precizat că nu l-a anunţat pe preşedintele PNL, Nicolae Ciucă, în legătură cu această decizie luată la nivelul organizaţiei liberale din Dâmboviţa.

„Nu am discutat cu preşedintele Ciucă acest aspect. O să îl informez. Preşedintele Ciucă nu o să aibă nimic de spus, din contră, cred eu că va fi şi el deranjat de faptul că se fac discriminări, că se încearcă racolări de primari”, a mai spus senatorul Virgil Guran. 

Sursa: Agerpres

The post Organizaţia PNL Dâmbovița anunţă ruperea alianţei cu PSD la nivel judeţean appeared first on tvrinfo.ro.

  

Ultimile Stiri

Alte Stiri