Guvernul olandez a interzis zborurile din Marea Britanie către Olanda după ce a descoperit un caz de infecție cu noua tulpină Covid-19 care circulă în Regatul Unit, scrie Independent.

„O mutație nouă a virusului Covid-19 circulă în Marea Britanie. Se spune că se răspândește mai ușor și mai repede și este mai dificil de detectat”, a declarat Ministerul Sănătății din Olanda.

Interdicția intră în vigoare începând de duminică, 20 decembrie, și va fi în vigoare până la 1 ianuarie.

„În următoarele câteva zile, împreună cu alte țări membre ale Uniunii Europene, vom căuta căi de a limita și mai mult riscul ca noua tulpină a virusului să fie importată din Marea Britanie”, adaugă Ministerului Sănătății.

Londra şi sud-estul Angliei – aproximativ o treime din populaţia engleză – se află în prezent sub alertă de gradul 3, cel mai înalt nivel al sistemului din Marea Britanie. Cu toate acestea, criza COVID-19 dă tonul unei noi trepte: alerta de nivel 4.

Oamenii vor sta separat de sărbători, iar cei care nu sunt vizaţi de alertă se vor limita la o singură zi petrecută în afara locuinţei, cu prietenii şi familia.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here