Oficiali americani și israelieni spun că finalizarea unui acord de încetare a focului ar putea dura câteva zile

Share

În timp ce negociatorii au purtat discuții, sâmbătă, la Cairo, oficialii americani și israelieni spun că orice acord potențial asupra unui cadru care ar asocia o încetare temporară a focului cu eliberarea ostaticilor din Gaza ar fi urmat probabil de negocieri continue asupra detaliilor mai fine ale acordului.

Este de așteptat ca negocierea unui acord final între cele două părți să dureze câteva zile. Negociatorii au făcut progrese în ceea ce privește aspectele tehnice ale unui potențial acord, dar două surse israeliene spun că ar putea dura o săptămână pentru a finaliza acordul în sine, scrie CNN.

Un oficial american a reluat acest punct de vedere sâmbătă, spunând că, chiar dacă Hamas acceptă acordul propus, ar mai fi nevoie de câteva zile pentru a pune la punct unele dintre detaliile care ar duce în cele din urmă la un armistițiu.

Aceste discuții ar putea fi, de asemenea, dificile și prelungite. Oficialii americani continuă să privească discuțiile cu un optimism precaut, descriind progrese, dar fiind în continuare conștienți de faptul că eforturile anterioare au eșuat în ultimul moment.

În timp ce Hamas se întâlnea sâmbătă cu mediatorii la Cairo, directorul Mossad, David Barnea, a rămas în Israel. Dar surse israeliene au declarat că acesta ar putea pleca rapid în Egipt dacă Hamas acceptă cadrul.

Directorul CIA, Bill Burns, care a acționat ca un interlocutor cheie pentru Statele Unite în cadrul negocierilor multipartite, se află la Cairo, potrivit unor surse CNN.

The post Oficiali americani și israelieni spun că finalizarea unui acord de încetare a focului ar putea dura câteva zile appeared first on tvrinfo.ro.

  

Ultimile Stiri

Alte Stiri