First News

Ofensiva militară din Gaza s-a intensificat. Rebelii houthi au lansat și ei atacuri cu drone. Oficiali ONU: situația umanitară este catastrofală

Armata israeliană a bombardat intens Fâșia Gaza, iar premierul Benjamin Netanyahu avertizează că ofensivă anti-Hamas va continua fără întrerupere. Oficiali ONU vorbesc despre un ”carnagiu total” la un spital din centrul enclavei. Situația din regiune devine tot mai tensionată – rebelii houthi din Yemen – susținuți de Iran – au atacat două nave în Marea Roșie și au lansat drone spre Israel, dar acestea au fost interceptate în Egipt. Atenție, sunt imagini și informații care vă pot afecta emoțional.

O dronă lansată de rebelii Houthi viza stațiunea Eilat, din Israel. Dar a fost interceptată și distrusă de aviația egipteană. Tot rebelii houthi au atacat cu drone două vase, în Marea Roșie, în largul coastelor yemenite. Echipajele nu au avut de suferit. Rebelii Houthi amenință că vor ataca toate ambarcațiunile, dacă Israelul nu oprește ofensivă din Gaza. 

Armata israeliană și a intensificat – în aer și la sol – bombardamentele în Fâșia Gaza. Militarii nu au trecut încă la lovituri chirurgicale, mai bine țintite așa cum cer americanii. În plus, guvernul avertizează că ofensiva militară nu e limitată la Gaza și va da replică tuturor celulelor islamiste care atacă Israelul. 

Yoav Gallant, ministrul Apărării, Israel: Suntem atacăţi din şapte direcţîi diferite: Gaza, Liban, Siria, Iudeea, Samaria, Irak, Yemen şi Iran. Am dat deja replică pe şase dintre aceste fronturi, iar acum vă spun clar, oricine ne atacă, e o ţintă potenţială, nimeni nu are imunitate.

Deși israelienii anunțaseră că în nordul enclavei controlează situația, potrivit relatărilor din teren, luptătorii de gherilă ai Hamas continuă să provoace pierderi materiale și umane în rândul armatei israeliene. 

Oficialii Onu din Gaza descriu situația că fiind un carnagiu total și critică Israelul fiindcă lovește, fără discriminare, ținte civile.

Rudele ostaticilor aflați în mâinile Hamas cer explicații guvernului. Seară de seară se adună în centrul Tel Avivului, dar au speranțe tot mai mici că ii vor revedea, vii, pe cei dragi. 

Sunt tot mai multe critici la adresa modului în care guvernul încearcă să rezolve situația. Mulți spun că actuala strategie nu a dat niciun rezultat. Practic, militarii nu au eliberat nici măcar un ostatic. 

Adresându-se parlamentului israelian, premierul Netanyahu a spus că ofensiva militară e departe de a se fi terminat. Moment în care, rudele ostaticilor, care se aflau în Knesset, au început să-l huiduie.

The post Ofensiva militară din Gaza s-a intensificat. Rebelii houthi au lansat și ei atacuri cu drone. Oficiali ONU: situația umanitară este catastrofală appeared first on tvrinfo.ro.

  

Exit mobile version