O nouă dronă, reperată în apropierea Bazei 57 Aeriene Mihail Kogălniceanu

Share

O noua dronă, cel mai probabil comercială, a fost observată, miercuri seara, în apropierea Bazei Aeriene Mihail Kogălniceanu. Conducerea bazei a informat imediat controlorii de trafic și, ulterior, a sesizat Parchetul Militar. Este al doilea incident de acest tip.

Potrivit Forțelor Aeriene, aparatul a zburat la altitudine mică, undeva la 4-5 km de turnul de control al Aeroportului Internațional.

Miercuri, 17 aprilie, în intervalul 20.54 – 21.51, personalul aflat în serviciul de pază în cadrul Bazei 57 Aeriene Mihail Kogălniceanu, a raportat prezența în aer, într-o zonă aflată la aproximativ 4 -5 km N-NV de turnul de control al Aeroportului Internațional „Mihail Kogălniceanu”, la nord de localitatea Mihail Kogălniceanu, a unui sistem aerian fără pilot, cel mai probabil de natură comercială, care a evoluat cu viteze mici și la înălțimi reduse”, potrivit comunicatului.

CITEȘTE și Anchetă a Parchetului Militar la Constanța, după o potențială breşă de securitate în baza NATO „Mihail Kogălniceanu”

Conform procedurilor, s-au luat toate măsurile de menținere a siguranței în spațiul aerian, fiind informate cu celeritate organele civile de trafic aerian cu privire la această situație. Situația produsă nu a impus aplicarea contramăsurilor de tip război electronic, a precizat sursa citată.

Comanda Bazei 57 Aeriene Mihail Kogălniceanu a sesizat Parchetul Militar pentru aplicarea măsurilor prevăzute de lege. De asemenea, la nivelul unității militare a fost numită o comisie de cercetare a evenimentului, condusă de șeful de stat major al Bazei 57 Aeriană.

The post O nouă dronă, reperată în apropierea Bazei 57 Aeriene Mihail Kogălniceanu appeared first on tvrinfo.ro.

  

Ultimile Stiri

Alte Stiri