O fundație sud-africană pentru conservarea păsărilor încurajează oamenii să adopte un ou de pinguin de Paște, în schimbul celor de ciocolată

Share

Fundația sud-africană pentru conservarea păsărilor de coastă îi încurajează pe cei care s-au plictisit de obiceiul de a cumpăra ouă de ciocolată în fiecare Paște, să adopte în schimb un ou de pinguin. Activiștii de mediu, spun că pinguinul african ar putea să dispară până în 2035, iar prin această inițiativă oamenii pot contribui la protejarea speciei.

Campania de Paște „Adoptă un ou de pinguin” ajută păsările africane pe cale de dispariție. Încă de la începutul anului, un grup pentru protecția mediului din Africa de Sud a pus la clocit peste 200 de ouă de pinguin african, care au fost salvate din două colonii. Fundația apelează la generozitatea oamenilor pentru a putea acoperi costul incubației acestor ouă.

Nicky Shadbolt, voluntar al fundației sud-africane de mediu: În această perioadă, când toată lumea se gândește la ciocolată, la Paște și la iepurași pufoși, noi dorim să ne concentrăm asupra ouălor și  vă îndemnăm să adoptați un ou chiar aici,  deoarece este mult mai simbolic să adoptați un ou de pinguin de Paște. Pentru noi, SANCCOB, este foarte scump,  să creștem un pinguin mic, de la ou până la maturitate.

Pinguinul african, cunoscut și sub numele de pinguinul cu picioare negre, a fost cândva cea mai răspândită pasăre marină în Africa de Sud. Acum, însă, este o specie pe cale de dispariție din cauza pescuitului intensiv și a poluării apelor cu petrol.

Ronnis Daniels, director SANCCOB: Pinguinul african se află pe cale de dispariție până în 2035. Potrivit oamenilor de știință, având în vedere această situație alarmantă, este crucial să depunem toate eforturile posibile pentru a proteja această specie.

Deși campania a fost lansată în Africa de Sud, fundația acceptă donații și din alte țări, online.

Pinguinii africaniau o înălțime medie de aproximativ 60-70 de centimetri și o greutate de aproximativ 2-3 kilograme. Ei sunt adaptați vieții acvatice și pot înota cu o viteză de 20 de km pe oră.

The post O fundație sud-africană pentru conservarea păsărilor încurajează oamenii să adopte un ou de pinguin de Paște, în schimbul celor de ciocolată appeared first on tvrinfo.ro.

  

Ultimile Stiri

Alte Stiri