First News

Nou intrați în NATO, militarii suedezi continuă antrenamentele în zona arctică a Norvegiei. „S-a ajuns la un nivel în care o companie suedeză poate veni în Finlanda, poate merge la comandantul batalionului și, în 3 ore, împreună pot efectua deja o misiune”

Militarii celor mai noi aliați din NATO s-au antrenat împreună în zona arctică a Norvegiei. Finlandezi și suedezi s-au pregătit în acest fel pentru un exercițiu al Alianței. Secvența din zona arctică face parte din Steadfast Defender, cele mai ample manevre ale NATO de la sfârșitul Războiului Rece încoace.

Ajutați de o navă americană, finlandezii și suedezii au exersat operațiuni de desant în zona arctică a Norvegiei.

Pușcașii marini finlandezi au folosit două bărci de asalt ale militarilor suedezi.

Cpt. Sjostrom, Forțele Navale Suedeze: „Ca militari ai Regimentului Amfibiu Stockholm, sarcina noastră principală este să apărăm arhipelagul Stockholm de intruși. Facem asta folosind bărci de asalt. Barca noastră e rapidă, cu adevărat manevrabilă. Poate merge cu până la 40 de noduri și, la viteză mare, poate naviga în jurul arhipelagului Stockholm, zi și noapte, vară sau iarnă.”

Finlandezii și suedezii sunt îmbarcați pe USS Dunston Hall, o navă de luptă americană, care poate transporta vehicule amfibii.

Mr. Bjorn Roberg, armata finlandeză: „Cooperarea dintre Brigada Nyland și Regimentul Amfibiu Suedez ai putea spune că datează de sute de ani, când eram parte din Suedia. Brigada noastră este fondată de un rege suedez. Dar da, avem o cooperare puternică de zeci de ani. Și s-a ajuns la un nivel în care o companie suedeză poate veni în Finlanda, merge la comandantul batalionului și, în 3 ore, împreună pot face deja o misiune combinată.”

Deși sunt țări cu populații mici, Finlanda și Suedia aduc în NATO armate foarte puternice.

Suedia a devenit oficial membră NATO

Suedia a devenit oficial membră a NATO joi; premierul Ulf Kristersson a înmânat guvernului SUA documentaţia oficială, ultimul pas al procesului de aderare

Finlanda, de exemplu, o țară cu 5,5 milioane de oameni, poate aduna în timp de război o armată de 280.000 de militari. Bugetul Apărării pentru anul în curs este de peste 6 miliarde de euro.

Forțele Aeriene au schimbat avioanele F-18 și au cumpărat nu mai puțin de 64 de F-35.

Suedia are un buget al Apărării de peste 10 miliarde de euro. Forțele Aeriene Suedeze dețin în jur de 90 de avioane Gripen, aparate construite de la zero în regat.

Steadfast Defender 2024, cel mai mare exercițiu NATO din ultimele decenii

Trupe din Franța, Italia, Statele Unite și nordul Europei participă la unul dintre cele mai mari manevre militare ale NATO din ultimele decenii.

The post Nou intrați în NATO, militarii suedezi continuă antrenamentele în zona arctică a Norvegiei. „S-a ajuns la un nivel în care o companie suedeză poate veni în Finlanda, poate merge la comandantul batalionului și, în 3 ore, împreună pot efectua deja o misiune” appeared first on tvrinfo.ro.

  

Exit mobile version