Nicușor Dan: Susțin purtarea obligatorie a măștii de protecție

Share

Nicușor Dan, candidat independent la Primăria Bucureștiului afirmă duminică, într-un mesaj postat pe facebook, că suține purtarea obligatorie a măștilor de protecție sau a unora improvizate.

Politicianul apreciază că este una dintre măsurile care au ajutat țări asiatice (de exemplu Coreea de Sud și Hong Kong) să limiteze evoluția pandemiei.

Salut decizia Comitetelor Județene / Locale pentru Situații de Urgență care au impus purtarea obligatorie a măștii de protecție (sau a oricărui înlocuitor – eșarfă, fular, mască improvizată) în locurile publice.

Pentru moment măsura a fost impusă în județele Galați, Vaslui și Maramureș și în orașul Simeria, din informațiile publice de până la acest moment. Susțin introducerea măsurii la nivel național. Este una dintre măsurile care au ajutat țări asiatice (de exemplu Coreea de Sud și Hong Kong) să limiteze evoluția pandemiei.

Pare că problema măștilor profesionale pentru sistemul medical se va rezolva în câteva zile în România, iar a măștilor pentru populație în 1-2 săptămâni, întrucât s-a început producția internă. Până atunci, putem folosi măști improvizate.

#StamInCasa #PurtamMascaDeProtectie #BucurestiUnit

Ultimile Stiri

Alte Stiri