Liderul liberalilor, Ludovic Orban, a anunțat, joi, decizia de a-l sprijini pe Nicușor Dan la alegerile pentru Primăria Capitalei. Orban a menționat că obiectivul PNL este de a elibera Bucureștiul de „domnia despotică” a PSD.

”După cum v-am anunțat, PNL a efectuat o cercetare sociologică amplă la nivelul Bucureștiului și al fiecărui sector. În urma acestei cercetări a rezultat clar că toți candidații PNL au șansa de a câștiga alegerile pentru Primăria Capitalei, dar nu avem această garanție că pot câștiga în bătălia cu PSD.
Vreau să vă anunț că în urma discuțiilor cu Nicușor Dan, mai mule discuții care au vizat problematica Bucureștiului, soluțiile pentru marile probleme ale Capitalei României, am luat decizia de a îl propune pe Nicușor Dan drept candidat la Primăria Capitalei, susținut de PNL”, a declarat Ludovic Orban.

Numele lui Nicușor Dan a fost luat de mai multă vreme în calcul, la vârful PNL, liberalii nefăcând un secret din obiectivul strategic de a îndepărta PSD-ul de la butoanele Primăriei Capitalei. Însă mai multe voci au explicat necesitatea înscrierii lui Nicușor Dan în partid pentru a putea beneficia de sprijinul PNL la localele din vară.

Nicusor Dan a purtat negocieri, în ultimele luni, și cu formațiunea condusă de Dacian Cioloș. Sprijinit de USR pentru candidatura la Primăria Capitalei, Nicușor Dan nu primise undă verde și de la PLUS, în condițiile în care această din urmă formațiune îl sprijină pe Vlad Voiculescu.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here