First News

Nicușor Dan: Există dreapta și există PSD. Orice candidat de stânga sprijinit de PSD va fi foarte apropiat de scorul partidului. Gabriela Firea a fost un primar foarte slab, a dus Primăria în faliment

Coaliţia de la guvernare s-a reunit în ședință, luni seara, într-o nouă încercare de a decide candidatul comun la primăria Capitalei. Au fost patru variante testate în sondaje în ultima perioadă – ministrul Energiei, Sebastian Burduja și Ionuţ Lupescu de partea PNL, precum şi Gabriela Firea şi Daniel Băluţă, actualul primar al sectorului 4, de la PSD. Potrivit unui sondaj publicat pe rețelele de socializare și comandat de actualul primar al Capitalei, Nicușor Dan, pe primul loc în preferințele celor care au participat la sondaj este Cristian Popescu Piedone, urmat la mică distanță de Nicușor Dan.

Actualul primar general al Capitalei, Nicușor Dan, spune că bătălia se va între candidatul dreptei și un candidat al stângii, sprijinit de PSD.

Există dreapta și există PSD. Nu iau foarte în serios candidatura lui Cristian Popescu Piedone

Suntem în aceeași paradigmă de mult timp. Am fost în 2020, am fost în 2016, există dreapta și există PSD. În momentul ăsta, pe partea PSD-ului, el are intenție de vot de 30-35 la sută, deci orice candidat care vine de acolo are o șansă. Pe partea dreaptă, eu sunt primar în funcție, un sondaj mă dă cu 39%, sunt candidatul cel mai reprezentativ al dreptei. Și pentru că avem alegeri într-un singur tur, între acești doi candidați va fi bătaia„, a afirmat Nicușor Dan, în direct la TVR INFO.

În ceea ce privește candidatura lui Cristian Popescu Piedone la Primăria Capitalei, Nicușor Dan spune că nu o ia în serios, iar poziționarea acestuia în sondajul de opinie se explică prin lipsa unui candidat al PSD: „Nu vreau să iau foarte în serios această candidatură, nici dumnealui nu pare foarte hotărât să candideze. Se întâmplă asta pentru că lipsește candidatul PSD din varianta de sondaj pe care am luat-o. Există un candidat din partea PNL-ului susținut de PSD-PNL și se vede că nu există un transfer de vot de la votanții PSD-ului către un candidat comun – PNL, susținut de PNL-PSD. Dacă cumva, dar nu cred că se va întâmpla, va exista susținere explicită pentru Cristian Popescu Piedone din partea PSD-ului, lucrurile s-ar putea schimb, dar nu cred.”

Citește și: Piedone: Singurul care îl ”bate” pe Nicușor Dan sunt eu, dacă PNL și PSD vor înțelege să mă susțină vor avea primarul general

Gabriela Firea a fost un primar foarte slab

În ceea ce privește candidatura Gabrielei Firea, edilul Capitalei susține că a aceasta a fost „un primar foarte, foarte slab, a dus Primăria în faliment, a dus compania de termoficare în faliment, în sensul propriu al cuvântului, n-a început marile investiții de care Bucureștiul are nevoie”

Bucureștenii vor decide cine este cel mai potrivit să le reprezinte interesele. Tot ce pot să spun este că Gabriela Firea a fost un primar foarte, foarte slab, a dus Primăria în faliment, a dus compania de termoficare în faliment, în sensul propriu al cuvântului, n-a început marile investiții de care Bucureștiul are nevoie, a lăsat foarte multe lucruri neterminate, chiar cu risc de a pierde bani europeni, cum ar fi tramvaiele sau marele șantier de la Glina. Dar ea n-a fost singură, ea a fost, în toată această procedură administrativă, a fost împreună cu PSD-ul, care i-a asigurat majoritatea în Consiliul General, care-i aproba bugetele. Întrebarea acestor alegeri este dacă bucureștenii preferă o guvernare de dreapta, cum a fost cea a ultimilor trei ani, care este departe de a fi perfectă sau guvernarea PSD din cei 12 ani dinainte. Chiar dacă e departe de a fi perfect ce am făcut noi în ultimii 3 ani, e mult mai mult decât au făcut ei în 12„, a punctat Nicușor Dan.

Primarul general al Capitalei a mai spus că „orice candidat de stânga sprijinit de PSD va fi foarte apropiat de scorul partidului, 30 – 35 la sută, deci va fi important în bătălia electorală.”

The post Nicușor Dan: Există dreapta și există PSD. Orice candidat de stânga sprijinit de PSD va fi foarte apropiat de scorul partidului. Gabriela Firea a fost un primar foarte slab, a dus Primăria în faliment appeared first on tvrinfo.ro.

  

Exit mobile version