Incident tragic la un târg internațional de tatuaje, deschis în acest weekend la Timișoara. Unui tânăr de 23 de ani i s-a făcut brusc rău în timp ce își făcea un tatuaj pe picior. Organizatorii au chemat salvarea, însă, în ciuda manevrelor de resuscitare, băiatul s-a stins din viață. Oamenii legii au deschis o anchetă pentru a afla cauza decesului, în timp ce un martor povestește că tânărul ar fi consumat mai multe energizante în timp ce artistul îi făcea tatuajul.
Tânărul în vârstă de 23 de ani își făcea un tatuaj pe picior, la un târg organizat în Timișoara, când i s-a făcut rău. Imediat a fost chemat un echipaj de ambulanță, însă în ciuda manevrelor de resuscitare, baiatul s-a stins din viață. Oamenii legii au deschis o anchetă pentru a afla cauza decesului. Sunt însă martori care spun că tânărul ar fi consumat mai multe doze de băuturi energizante.
Specialiștii atrag atenția asupra efectelor pe care le poate avea consumul excesiv al băuturilor energizante, care conțin cafeină și taurină.
STEFAN BUSNATU, medic cardiolog: Taurina are efecte de a facilita concentrarea, dar alte studii arată că taurina, alături de cafeină, stimulează inima și tulburările de ritmul cardiac. Și în acest context în care asociem un consum excesiv 5, 6 energizante, la perioade scurte, pe un fond cu probleme, nu facem decât să ne destabilizăm sistemul cardiovascular și de a instala tulburări de ritm cu potențial vital.
Prin telefon, RADU ȚINCU, expert in toxicologie: Decesul poate să apară printr-o complicație. De exemplu poți face o tulburare de ritm cardiac, aceasta poate să ducă la stop cardiac. La tineri există o reactivitate foarte mare a organismului, faptul că ele acționează folosind sistemul vegetativ, tinerii sunt mai energici și atunci și amplitudinea unor complicații poate fi mai mare, dar și la vârstnici poate crea probleme celor care au probleme în zona cardiacă.
În februarie, în Bistrița-Năsăud, un copil de 13 ani a murit la un antrenament de fotbal după ce a băut mai multe doze de energizant.
ALINA SOROCEAN – jurnalist TVR: Pentru a reduce consumul de energizante în cazul copiilor și a adolescenților, parlamentarii au votat o lege care interzice vânzarea acestor băuturi minorilor. În urma aplicării actului normativ energizantele nu se mai găsesc nici în tonomate.
Comercializarea acestor produse este interzisă în școli și spitale.
Un studiu al Autorității Europene pentru Siguranța Alimentară arată că cel puţin două treimi dintre tineri beau băuturi energizante. În România, doi din trei tineri consumă astfel de produse.
The post Moarte fulgerătoare într-un salon de tatuaje, la Timișoara. Un tânăr ar fi consumat prea multe băuturi energizante. Specialiștii atrag atenția asupra efectelor pe care le poate avea consumul excesiv al băuturilor care conțin cafeină și taurină appeared first on tvrinfo.ro.