Ministrul Sănătății din Germania, către populație: ”Stați acasă!”. Numărul persoanelor infectate cu coronavirus a crescut

Share

Potrivit ministrului federal al Sănătății, Jens Spahn, a crescut riscul pentru societate, în ansamblu, ca urmare a infecțiilor cu coronavirus din Germania.

”Stați acasă!”, a fost îndemnul lui Spahn către populația, transmis vineri, în cadrul unei conferințe de presă.

Numărul persoanelor cu noul coronavirus din districtul Heinsberg (regiune din vestul Germaniei, la granița cu Olanda) a crescut la 35, a spus ministrul Sănătății al districtului NRW, Karl-Josef Laumann, transmite corespondentul FirstNews.ro de presă în Germania, Ioana Sărmaș.

Guvernul federal a anunțat că o nouă echipă de criză se va ocupa de combaterea bolii Covid-19 în Germania. Oamenii de știință spun că situația este, încă, sub control.

Guvernul a anunțat crearea unei echipe de criză pentru a combate răspândirea bolii pulmonare cauzate de coronavirus, Covid-19.

Lothar Wieler, președintele Institutului Robert Koch, a avertizat că noul coronavirus ar putea fi mai periculos decât gripa, având o rată a mortalității mai crescută. El a adăugat că nu poate estima, deocamdată, cât de mare va fi rata mortalității în Germania, dar că presa va fi informată zilnic în privința evoluțiilor legate de coronavirus și de eforturile de a opri răspândirea virusului.

Germania are o legislație privind protecția de infecții care reglementează ce s-ar putea întâmpla în cazul izbucnirii unei boli infecțioase. Protecția împotriva pericolelor pentru sănătatea publică și gestionarea crizelor majore sunt probleme care se abordează la nivel național în Germania, dar fiecare dintre landurile federale are propriile sale planuri pentru combaterea unor epidemii sau pandemii.

 

Ultimile Stiri

Alte Stiri