Ministrul israelian de Externe: O decizie privind un război total cu Hezbollah va fi luată în curând

Share

Ministrul israelian de Externe, Israel Katz, a declarat că o decizie privind un război total cu Hezbollah va fi luată în curând, în timp ce generalii israelieni au anunțat marți seara târziu că au semnat planurile pentru o ofensivă în Liban, relatează The Guardian

Escaladarea retoricii a avut loc după publicarea unor imagini video de la survolarea orașului Haifa din nordul țării de către o dronă de supraveghere a Hezbollah, care includeau imagini cu situri sensibile și cartiere civile.

Difuzarea înregistrărilor a fost interpretată pe scară largă ca o amenințare împotriva Haifa și are loc în timp ce schimburile transfrontaliere continuă între cele două părți. Săptămâna trecută, nordul Israelului a fost lovit de cel mai puternic baraj al Hezbollah din timpul războiului, după uciderea de către israelieni a unui comandant de rang înalt al Hezbollah.

După amenințările șefului Hezbollah, Sayyed Hassan Nasrallah, de a deteriora porturile din Haifa care sunt operate de companii chineze și indiene, Katz a declarat într-o postare pe X: „Ne apropiem foarte mult de momentul în care vom decide schimbarea regulilor jocului împotriva Hezbollah și Libanului”.

„Într-un război total, Hezbollah va fi distrus, iar Libanul va fi bătut sever”, a adăugat el.

Armata israeliană a declarat ulterior că „planurile operaționale pentru o ofensivă în Liban au fost aprobate și au fost luate decizii privind continuarea creșterii nivelului de pregătire a trupelor din teren”.

.

The post Ministrul israelian de Externe: O decizie privind un război total cu Hezbollah va fi luată în curând appeared first on tvrinfo.ro.

  

Ultimile Stiri

Alte Stiri