First News

Ministrul israelian al Apărării: Israelul nu doreşte un război în Liban, dar poate provoca pagube enorme

Israelul nu doreşte un război împotriva Hezbollah în Liban, dar poate, totuşi, „provoca pagube enorme” acestei ţări, a avertizat miercuri ministrul israelian al apărării, Yoav Gallant, pe fondul temerilor legate de extinderea conflictului din Orientul Mijlociu, notează AFP.

Nu dorim război, dar ne pregătim pentru orice scenariu”, a declarat el presei la sfârşitul unei vizite de câteva zile la Washington.

„Hezbollah înţelege foarte bine că putem provoca pagube enorme Libanului dacă este lansat un război”, a adăugat el.

De la începutul războiului în 7 octombrie între Israel şi Hamas în Fâşia Gaza, schimburi zilnice de focuri se înregistrează între Hezbollahul pro-iranian şi pro-Hamas şi armata israeliană la frontiera cu Libanul, iar aceste violenţe au escaladat recent.

Statele Unite au avertizat marţi că un conflict între Israel şi Hezbollah ar putea declanşa un război regional. Preluare: Agerpres

Președintele Recep Erdogan acuză ţările occidentale de susţinerea unei ofensive israeliene în Liban

Preşedintele turc Recep Tayyip Erdogan a acuzat miercuri ţările occidentale de „susţinerea” unei ofensive israeliene în Liban împotriva Hezbollah, aliată a grupării islamiste palestiniene Hamas, relatează France Presse.

The post Ministrul israelian al Apărării: Israelul nu doreşte un război în Liban, dar poate provoca pagube enorme appeared first on tvrinfo.ro.

  

Exit mobile version