First News

Ministerul Sănătății a semnat Ordinul prin care aprobă funcționarea spitalului construit de Asociația Dăruiește Viață, după ce fondatoarele organizației l-au acuzat pe ministrul Rafila de tergiversare

​Ministerul Sănătății a semnat, joi, Ordinul prin care aprobă noua structură a Spitalului de Copii Marie Curie – clădirea construită de Asociația Dăruiește Viață exclusiv din donații și sponsorizări, care va găzdui primul Spital de Oncologie și Radioterapie pediatrică din țară.

Aprobarea vine după ce, în ultimele zile, fondatoarele Asociației Dăruiește Viață – Carmen Uscatu și Oana Gheorghiu – au acuzat public faptul că ministrul Sănătății, Alexandru Rafila, tărăgănează semnarea Ordinului care, împreună cu avizul DSP, va permite intrarea primilor pacienți copii în spital.

 

Proiectul a început în 2015, din dorința de a îmbunătăți condițiile de tratament din Secția de oncopediatrie a Spitalului Marie Curie din București. Unitatea are nouă niveluri, 187 de paturi și cinci săli de operații.

E primul spital de oncologie pediatrică din România, realizat din donațiile a peste 350.000 de persoane fizice și 7.000 de companii. Construirea spitalului, toate echipamentele, plus centrala termică, au costat aproape 43 de milioane de euro.

„Vrem să fie primul spital în care părintele să aibă certitudinea că a găsit cel mai bun loc în care să-și trateze copilul bolnav de cancer și să nu mai viseze să plece în străinătate. Acesta e visul nostru”, susțin fondatoarele Asociației Dăruiește Viață.

Exit mobile version