Pe 10 mai 2011, Mihai Neșu s-a ciocnit de Alje Schut la un antrenament al echipei sale Utrech și a rămas întins pe gazon. Doctorii au stabilit un diagnostic teribil: ruptură de vertebră cervicală, iar fotbalistul a rămas paralizat. 

Mihăiță a trecut prin încercări cumplite: și-a pierdut tatăl, soția l-a abandonat. După momente de cumpănă, a revenit mai puternic dedicându-și toată viața și puterea ajutorării copiilor.

Mihăiță Neșu a împlinit 40 de ani, iar viața sa se identifică cu fundația care-i poartă numele.

De 1 decembrie, Fundația a împlinit 3 ani de la lansarea campaniei ”Cred în minuni”, pentru construirea Complexului de recuperare caritabil pentru copii și tineri cu dizabilități Sf .Nectarie, însă încă este nevoie de ajutor pentru finalizare.

„Ne-am fi dorit să terminăm anul acesta, dar mai e nevoie de câteva luni de muncă dar și de sprijin financiar”, transmitea la acea vreme Mihai Neșu.Centrul de recuperare pentru copii cu dizabilități neuromotorii ”Sfântul Nectarie” a fost deschis in data de 6 iulie 2015 din dorința lui Mihai Neșu de a contribui sistematic, cu profesionalism, pe termen lung, la recuperarea copiilor cu dizabilități, cu ajutorul fanilor și a oamenilor care l-au iubit ca fotbalist și care încă îi sunt alături.

În cadrul centrului copiii fac zilnic kinetoterapie, hidroterapie, logopedie, terapie ocupațională, hipoterapie, scripetoterapie, banda de mers pe termen lung, în scop caritabil. Aproape 100 de copii beneficiază de tratament.

„Viața mea e mult mai fericită și împlinită decât când eram sănătos! Dacă m-aș mai naște acum, nu m-aș mai face fotbalist. Sunt lucruri foarte frumoase care îți aduc bucurii, în afară de fotbal. Acum, de când am centrul de copii cu dizabilități, am o bucurie foarte mare pentru că pot să le fiu de folos și mi-am redescoperit pasiunea pentru design și arhitectură.

Am avut gânduri să nu îți mai dorești să trăiești, dar ceva m-a făcut să merg mai departe, să caut care e sensul pe pământ. Dacă tot nu ai murit, ce faci? Cu ceva tot trebuie să fii de folos. Mi-a luat foarte mult timp și căutări, până prin 2016, când am fost în căutare să înțeleg de ce mai trăiesc, ce mai am de făcut…

Cred că Dumnezeu mi-a sacrificat trupul ca să-mi salveze sufletul. Mi-a mai ușurat boala și mi-a schimbat un pic felul de a gândi. Așa am tras concluzia că El există și lucrează. E Creatorul nostru”, a spus Mihai Neşu într-un interviu pentru GSP.

Neșu, care în România s-a consacrat la Steaua, acum FCSB, primește lunar o pensie în valoare de 100 de euro, dar și o pensie de însoțitor în valoare de 300 de euro din partea României, în timp ce din Olanda este remunerat lunar cu câte 3000 de euro.

„Din păcate, când m-am întors în țară din Olanda, am zis ca să pot să rezist să fiu bine la mine în țară trebuie să încerc să nu văd prea mult lucrurile care nu-s bune și dacă le văd să încerc să le schimb eu și să nu mă afecteze.

Dar e adevărat că asta e realitatea. Practic majoritatea persoanelor cu dizabilități, dacă n-au condiții financiare bune, e foarte greu să trăiască”, s-a confesat Neșu, într-un interviu.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here