METEO. Cod galben de ploi torențiale în jumătate din țară

Share

Meteorologii au emis un cod galben de ploi torențiale până joi la ora 10:00 în Banat, Oltenia, Maramureș, vestul Transilvaniei și al Munteniei precum și în zona de munte pe unde cantitățile de apa vor depăși 30…40 de l/mp iar vântul va avea aspect de vijelie. Izolat va fi grindină.

Miercuri, vremea va fi instabilă în majoritatea zonelor din țară, însă ploi abundente vor fi în vest, sud, centru și pe arii restrânse în rest. Tot pe aici vântul se va intensifica, dar se vă simți și în Moldova iar prin unele zone este posibil să cadă grindină. Temperaturile maxime se vor încadra între 19 și 28 de grade.

În Capitală vom avea o zi cu mulți nori în peisaj, ploile vor ajunge și pe aici iar vântul va bate din când în când. Maxima va fi de 26 de grade.

La munte sunt anunțate ploi zgomotoase și se vor înregistra cantități de apă însemnate, de peste 40 de l/mp în special în Carpații Occidentali și în vestul Meridionalilor. Vântul va bate cu putere iar temperaturile vor fi în scădere.

În schimb, pe litoral norii se arată doar trecător, iar pe parcursul zilei vor fi 2-3 stropi de ploaie.

Joi tot despre ploi vorbim în vest, sud-est cât și în zona montană, iar în restul teritoriului vor fi precipitații trecătoare. Vântul se va înteți pe parcursul zilei iar prin unele zone nu este exclus să cadă și grindină. Temperaturile maxime se vor încadra între 18 și 29 de grade.

Vremea în Europa

Cerul va avea înnorări  și va ploua abundent în Peninsula Iberică, dar și în nord-vestul Europei.

 În Peninsula Scandinavă  vremea se anunță caldă, cu ploi doar suprafețe restrânse.

În sud-estul și centrul continentului vremea va fi instabilă și vor fi momente cu averse abundente iar vântul se va intensifica pe parcursul zilei.

The post METEO. Cod galben de ploi torențiale în jumătate din țară appeared first on tvrinfo.ro.

  

Ultimile Stiri

Alte Stiri