First News

Mai multe grupări palestiniene au făcut apel la uriașe proteste de Ramadan. Hamas: În ofensiva israeliană din Gaza au murit peste 30 de mii de civili palestinieni

Începând de zilele viitoare, ajutoarele ar putea intra în Gaza pe mare, printr-un coridor umanitar special. Anunțul a fost făcut de șefa Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, la puțin timp după ce Statele Unite au anunțat că vor construi un port temporar pe țărmul Fâșiei pentru primirea ajutoarelor. ONU afirmă că un sfert dintre locuitorii Gazei sunt flămânzi, iar copiii mor de foame. Reprezentanții Hamas au plecat de la discuțiile despre un așteptat armistițiu.

Așa s-au văzut dimineață, din sudul Israelului, ajutoarele americane parașutate în Fâșia Gaza. Acestea nu mai pot fi livrate cu tirurile ca până recent – din cauza violențelor și haosului. 

Șefa Comisiei europene, Ursula von der Leyen, a anunțat înființarea unui coridor maritim umanitar. Navele cu ajutoare vor pleca din portul Cipriot Larnaca și vor acosta pe țărmul Fâșiei Gaza, unde Statele Unite au afirmat că vor construi un port temporar în următoarele săptămâni.

ONU: Ofensiva Israelului la Rafah în Gaza nu trebuie lăsată se se întâmple

Oficiul Naţiunilor Unite pentru drepturile omului a declarat vineri că o ofensivă israeliană în oraşul de graniţă al Gazei Rafah „nu trebuie lăsată se se întâmple”.

Nu este clar însă cum și cine va asigura funcționarea și securitatea acestui port. Raidurile israeliene împotriva infrastructurii grupării teroriste Hamas continuă fără întrerupere – iar civilii palestinieni sunt victime colaterale.

Iordania găzduiește aproape 2,5 milioane de refugiați palestinieni. Mii de oameni au protestat din nou la Amman față de războiul din Gaza.

SUA vor înființa un port temporar pe coasta Fâșiei Gaza pentru livrarea de ajutoare

Armata americană va construi un port în Gaza pentru ca mai multe ajutoare umanitare să ajungă pe mare în teritoriu, a anunțat președintele Joe Biden.

Ramadanul, luna sfântă a musulmanilor, începe zilele viitoare – și mai multe grupări palestiniene au făcut apel la uriașe proteste.

Organizația teroristă Hamas afirmă că în ofensiva israeliană din Gaza au murit peste 30 de mii de civili palestinieni – dar cifrele și bilanțurile sunt imposibil de verificat.

The post Mai multe grupări palestiniene au făcut apel la uriașe proteste de Ramadan. Hamas: În ofensiva israeliană din Gaza au murit peste 30 de mii de civili palestinieni appeared first on tvrinfo.ro.

  

Exit mobile version