Ludovic Orban: PNL va avea un congres în acest an, până atunci eu sunt preşedinte

Share

Liderul PNL, Ludovic Orban, a comentat, marţi, solicitările unor reprezentanţi ai partidului de a demisiona, spunând că preşedintele PNL este ales de Congres, transmite News.ro.

PNL a avut un congres in iunie 2017 şi va avea unul în acest an, până atunci eu sunt preşedinte, dacă mă voi hotărî să candidez pentru un nou mandat, voi anunţa public accest lucru”, a afirmat Orban, menţionând că orice problemă trebuie discutată în forurile partidului, nu în public.

Ludovic Orban a afirmat, marţi, că nu polemizează cu colegii de partid în public.

Nu am obiceiul să polemizez cu colegii de partid în public, în calitate de preşedinte al PNL obligaţia mea este să asigur coeziunea partidului, să particip la asigurarea unităţii şi eficienţei în guvernarea de coaliţie şi cred că cetăţenii aşteaptă de la noi soluţii pentru rezolvarea problemelor, aşteaptă de la noi o organizare eficientă în bătălia cu pandemia, aşteaptă de la noi o reluare rapidă a creşterii economice care să permită creşterea calităţii vieţii şi a standardului de viaţă pentru fiecare român. Orice am de discutat, discut în interiorul PNL”, a afirmat liderul PNL.

Întrebat dacă intenţionează să demisioneze din funcţia de preşedinte al PNL, Ludovic Orban a răspuns: „Preşedintele PNL este ales de Congres. PNL a avut un congres in iunie 2017 şi va avea unul în acest an, până atunci eu sunt preşedinte, dacă mă voi hotărî să candidez pentru un nou mandat, voi anunţa public accest lucru. Cred că orice problemă trebuie discutată în forurile statutare ale PNL, şi acolo discut cu colegii mei, nu în spaţiul public”.

Prim-vicepreşedintele PNL Rareş Bogdan l-a criticat pe Orban şi modul în care acesta a negociat posturile PNL în Guvernul Cîţu, apreciind că este necesar un Congres pentru desemnarea altei conduceri a partidului.

Plecarea lui Orban de la conducerea PNL este susţinută şi de către secretarul general Robert Sighiartău, care consideră că PNL a pierdut alegerile generale.

Vicepreşedintele PNL Gheorghe Falcă a declarat, la RFI, că Ludovic Orban trebuie să fie tratat ca un om politic responsabil şi că nu este nevoie ca acesta să îşi dea demisia.

Preşedintele Consiliului Judeţean Cluj, liberalul Alin Tişe, afirmă, referindu-se la scandalul din cadrul Partidului Naţional Liberal şi la faptul că mai mulţi oameni din conducere cer demisia lui Ludovic Orban, că nu doreşte să înlocuiască pe cineva cu altcineva doar pentru că îi vânează scaunul de mult timp sau “pentru că are costume mai frumoase şi este mai tânăr”, considerând că demisia lui Orban din fruntea partidului nu este suficientă, ci se impune demisia celor care au girat prin vot deciziile luate în BPN. ”Cum să reformezi o ţară cu un partid nereformat condus de indivizi, unii dintre ei fără valoare politică, combinagii (dar bine orientaţi în gaşca care trebuie sau susţinuţi de cine trebuie!)?!”, se întreabă el.

Ultimile Stiri

Alte Stiri