First News

Lista comună PSD-PNL la alegerile europarlamentare, deschisă de Ramona Chiriac, șefa reprezentanței Comisiei Europene în România

Singurul lucru asupra căruia Coaliția PSD-PNL a căzut de acord la întâlnirea de luni seară a fost desemnarea pe listele comune de la europarlamentare a celei care va deschide lista. Este vorba de Ramona Chiriac, șefa reprezentanței Comisiei Europene în România.

“Avem un candidat care deschide lista de europarlamentare, pe doamna Ramona Chiriac, şefa Reprezentanţei Comisiei Europene la Bucureşti. Aici avem şi acordul coaliţiei şi acordul domniei sale de a candida”, a precizat senatorul Lucian Romaşcanu, Purtătorul de cuvânt al PSD, la Digi 24, citat de Agerpres.

Întrebat cine va ocupa următoarele poziţii pe listă după Ramona Chiriac, Lucian Romaşcanu a răspuns că nu se ştie în acest moment, însă probabil va fi un nume de la PSD.

Citește și: Ramona Chiriac, șefa Reprezentanței Comisiei Europene în România, la TVR Info: În Comisia Europeană, România are un partener total în ceea ce privește intrarea în spațiul Schengen

„Nu ştiu în acest moment, dar probabil că PSD va avea prima tragere după candidatul independent pentru că suntem în sondaje mai bine. Dar nu acest lucru este important, ci important este ca această construcţie să funcţioneze şi să putem crea premisele unui succes şi în restul alegerilor din acest an”, a adăugat Lucian Romaşcanu.

Alegerile europarlamentare vor fi pe 9 iunie, comasate cu alegerile locale.

Ramona Chiriac, diplomat de carieră

Ramona Chiriac este șefa reprezentanței Comisiei Europene în România din 2021. În această calitate, acționează ca reprezentant oficial al Comisiei Europene în România, sub autoritatea politică a președintei Ursula von der Leyen.

Ramona Chiriac este diplomat de carieră din 2008 și a fost consul general al României în landul federal german Bavaria în perioada 2016-2021, potrivit biografiei publicate pe ramonachiriac.eu.

Lucrează în domeniul afacerilor europene de aproape 20 de ani, inclusiv la nivel local în România.

Înainte de cariera sa diplomatică, Ramona Chiriac a lucrat în administrația publică centrală și locală din România, în special în pregătirea autorităților locale române pentru aderarea țării la UE.

În cadrul Ministerului Integrării Europene din România, a fost responsabilă în special de promovarea valorilor UE, furnizarea de informații privind oportunitățile de finanțare, precum și diseminarea cunoștințelor despre UE prin organizarea de conferințe, seminarii, campanii și ateliere de lucru.

Ramona Chiriac a absolvit Studii Europene la Universitatea Babeș-Bolyai din Cluj-Napoca, România. Deține două diplome de masterat, unul în studii europene și administrație publică (universitățile din Münster, Germania și Twente, Olanda) și unul în studii de gen, diferențe, inegalități (Universitatea Babeș-Bolyai din Cluj-Napoca, România) și alte studii executive recente la Yale (2023) și Cambridge (2022).

Citește și: Guvernul a aprobat calendarul acţiunilor din perioada electorală pentru alegerile europarlamentare și locale din 9 iunie

The post Lista comună PSD-PNL la alegerile europarlamentare, deschisă de Ramona Chiriac, șefa reprezentanței Comisiei Europene în România appeared first on tvrinfo.ro.

  

Exit mobile version