Lansarea unui nou sistem de control al diabetului: În România, sunt peste 1 100 000 de pacienți

Share

Rpoartele Organizației Mondiale a Sănătății și ale Federației Internaționale dee Diabet arată o creștere semiificativă a numărului total de persoane care traiesc cu diabet la nivel mondialîn ultimul deceniu.

Această afecțiune reprezintă una dintre cele mai mari problemede sănătate publică ale secolului XXI și afectează peste 537 de milioane de persoane la nivel mondial. Se estimează că numărul total de persoane care traiesc cu diabet zaharat va crește la 643 milioane până în 2030 și la 783 milioane până în 2045.

În România sunt 1 100 000 de pacienți cu diabet, dintre care peste 300 000 utilizează insulina în tratamentul zilnic, conform datelor înregistrate de către Ministerul Sănătății.
Persoanele din România care suferă de diabet au începând de acum la dispoziție noul CGM- Sistemul de Monitorizare Continuă în Timp Real al Glucozei.

Noul sistem revoluțional elimină nevoia de înțepături dureroase ale degetelor și oferă persoanelor cu diabet zaharatun mod mai inteligent , eficient și mai ușor de utilizat pentru gestionarea diabetului.

Noul sistem CGM inteligent, disponibil de astazi în România , se numește Dexcom ONE și itilizează un mic senzor și un transmițător pentru a măsura și a trimite valorile glucozei în mod continuu și în timp real, către un smartphone compatibil sau un receiver opțional, prin intermediul aplicației dedicate Dexcom ONE, eliminînd astfel nevoia de înțepături dureroase pentru testarea periodică a valorii glucozei.

Utilizatorii primesc, de asemenea, alerte pe smartphone sau receiver atunci când nivelul glucozei crește sau scade prea mult sau prea rapid.

Dispozitivul inovator trimite informațiile într o singură aplicație , care afișează săgeți de tendință pentru a indica viteza și direcția în care se îndreaptă nivelurile glucozei , ușurînd deciziile de tratament și ajutînd persoanele cu diabet să evite evenimentele potențial periculoase precum hipo sau hiperglicemii.

,, Timp de mulți ani, testarea glicemiei a fost o componentă esențială a autogestionării diabetului .Cu toate acestea , auto-monitorizarea, care poate însemna uneori testarea glicemiei din deget de până la zece sau mai multe ori pe zi, poate fi consumatoare de timp, dureroasă și dificilde realizat într o zi plină.

Cu ajutorul sistemului CGM Dexcom ONE, persoanele cu diabet au de acum libertatea de a trai fără înțepături dureroase ale degetelor și se pot baza pe informațiile sistemului CGM DexcomONE pentru a lua decizii de tratament, permițând o auto-gestionare mai personalizată și eficientă,, a declarat prof.univ. dr. Gabriela Radulian, Președinta Societății Române de Diabet, Nutriție, Boli Metabolice.

Ea a reliefat că această afecțiune este o boală cronică care trebuie bine gestionată.
Sistemul CGM Dexcom ONE poate fi folosit de toate persoanele începând cu vârsta de 2 ani, având o durată de utilizare de 10 zile în mod continuu, oferind flexibilitate a 3 locuri în care se poate purta. Profilul său redus, îl face aproape invizibil sub îmbracaminte și este rezistent la apă.El are o acuratețe excepțională , nemaifiind nevoie de nicio calibrare pentru a lua o decizie de tratament.

,,Am diabet de 20 de aniși în ultimii 4-5 ani senzorii CGM au devenit indispensabili în tratamentul meu . Mă bucur mult pentru lansarea Dexcom ONE pentru că este un ajutor real în viața noastră,, a declarat Dragoș Bucur prezent la lansare. .

La rândul său Radu Putere, Fondator &CEO DEyan Kraft Medical, compania care deține brand-ul CGM Diabet România , distribuitor oficial în România a declarat înter altele,, În climatul actual , în care tehnologiile moderne joacă un rol din ce în ce mai important în managementul diabetului , contribuim în mod continuula accelerarea soluțiilor oferite.Ne bucurăm ca, în urma parteneriatului cu Dexcom , să punem la dispoziția persoanelor cu diabet din România noul CGM Dexcom ONE, un dispozitiv unic și accesibil ce ne va duce cu un pas mai aproape de un control optim al diabetului,,.

Persoanele cu diabet cât și cei care doresc un control mai bun al nivelurilor glicemiei , precum și cei care doresc să monitorizeze felul în care reacționează organismul lor la anumite grupe de alimente pot comanda CGM Dexcom ONE în România prin intermediul site -ului web cgmdiabet.ro

Ultimile Stiri

Alte Stiri