Israelul şi România au semnat un acord de furnizare de grâu în situaţii de urgenţă

Share

În ideea consolidării securităţii alimentare a Israelului, ministrul Agriculturii, Avi Dichter, a semnat, duminică, la Bucureşti, un memorandum de înţelegere cu privire la furnizarea de grâu în situaţii de urgenţă, informează agenţia de presă TPS.

În schimbul grâului, Israelul va furniza României tehnologie şi expertiză agricolă.

„În perioada actuală de incertitudine globală şi conflicte geopolitice severe în regiunea noastră, acest acord, care este rezultatul unor interese comune, va pune la dispoziţia Israelului un canal suplimentar de import, în special în situaţiile de urgenţă”, a declarat Avi Dichter.

Acordul cu România vine după alte acorduri similare cu Uzbekistanul, Azerbaidjanul şi Morocul, toate având drept obiectiv diversificarea surselor de aprovizionare cu grâu, după criza globală provocată de invazia rusească din Ucraina.

Cu prilejul vizitei sale la Bucureşti, ministrul israelian al Agriculturii, Avi Dichter s-a întâlnit cu omologul român, Florin Barbu, precum şi cu liderul comunităţii evreieşti, Silviu Vexler, şi cu liderii Camerei de Comerţ şi Industrie România Israel. 

sursa Agerpres

The post Israelul şi România au semnat un acord de furnizare de grâu în situaţii de urgenţă appeared first on tvrinfo.ro.

  

Ultimile Stiri

Alte Stiri