Ioan Cătălin Denciu, medicul-erou din Neamț. Mărturie pacientă: ”Nu mă surprinde că și-a riscat viața”

Share

Medicul Ioan Cătălin Denciu, care era de gardă sâmbătă seară la Spitalul Județean Neamț când a izbucnit un incendiu la sectia de terapie intensivă, a fost grav rănit încercând să scoată din flăcări pacienții intubați. În incendiu, au murit 10 oameni, iar alți 7 au fost răniți.

Medicul Ioan Cătălin Denciu este descris de către o fostă pacientă drept o persoană caldă și grijulie.

Daniela Iacob a povestit la Digi24 că l-a cunoscut pe Cătălin Denciu în urmă cu șase ani, când a suferit o intervenție chirurgicală.

Eram timorată, dar el m-a pregătit. Mi-a dat putere, curaj, m-au impresionat calmul, căldura, profesionalismul, atenția cu care mi-a spus acele cuvinte.

La trezire mi-a fost alături, la fel de grijuliu, cald. Nu pot spune că l-am cunoscut bine, l-am văzut doar atunci, dar m-au impresionat căldura din voce, finețea, omenia din comunicare, dorința lui de stabili o legătură prietenească.

Auzind de tragedia care s-a întâmplat m-am tulburat foarte mult.

Nu m-a surprins atitudinea sa umană, curajoasă, pur creștinească până la urmă de a-și pune viața în pericol pentru aproapele său“, a spus Daniela Iacob.

Dr. Ioan Cătălin Denciu are 48 de ani. Soția sa este ginecolog și au împreună doi copii.

Medicul, care a suferit arsuri importante pe o mare suprafață din corp, a fost transportat la un spital din Belgia, aeronava militară decolând duminică dimineață de la Baza 90 Otopeni.

Duminică dimineața, pe aeroportul Otopeni, transferul către Belgia a medicului-erou din Neamț
Foto: facebook/MAPN

Zece pacienţi cu COVID-19 au murit sâmbătă seară la Spitalul Judeţean din Piatra Neamţ după ceun incediu a izbucnit intr-unul din cele două saloane ale secţiei ATI de la etajul doi al clădirii. Opt dintre pacienţii morţi se aflau în salonul unde au izbucnit flăcările. Alţi doi pacienţi, din salonul alăturat, au murit la Secţia Urgenţe, după mutarea de la ATI. Alţi şapte pacienţi cu COVID, în stare gravă, au fost transferaţi la Iaşi.

 

Ultimile Stiri

Alte Stiri