Interviu cu Tammam Youssef, sâmbătă, de la 14.30, pe TVR INFO: „Cea mai lungă operație a durat 48 de ore și am schimbat patru echipe”

Share

Tammam Youssef e unul dintre cei mai buni chirurgi de inimi de copii din lume. S-a născut la Damasc, locuiește în Italia de mai bine de 30 de ani, dar inima lui bate foarte tare pentru România. Urmăriți povestea inimilor de copii care învață să bată din nou la BRILLIANT, sâmbătă, de la 14.30, pe TVR INFO.

Aici şi-a făcut studiile acum 45 de ani. Şi tot aici se întoarce, în fiecare lună, de 10 ani, după câteva mii de operații făcute la cele mai înalte standarde peste tot în lume ca să opereze pro bono și să școlească personalul medical, dând viață secției de chirurgie cardiovasculară pediatrică a Spitalulului Marie Curie din București. Punând astfel, o piatră de temelie în şcoala de medicină românească, pentru că visul lui este ca Spitalul Marie Curie să devină un centru de referință în chirurgia cardiovasculară pediatrică din Balcani.

Acoperind un dialog despre chirurgia cardiovasculară pediatrică pe cât de complex, pe atât de uman, cu tematici sensibile, de altfel, ca toate subiectele care gravitează în jurul copiilor, această discuție-confesiune cu profesorul Youssef vorbește fiecăruia și fiecăreia dintre noi în cuvintele și reacțiile sincere după care deseori tânjim într-o viață, în încercarea de a articula nevoia de apropiere, de suflu interior, deschiderea spre umanul și divinul din noi. Poate nu întâmplător, parintele Argatu și-a dorit să fie operat de profesorul Tammam Youssef.

“Un om care, după umila mea analiză a trăit, dorit, iubit, s-a bucurat, a plâns, a câștigat, a eșuat, a regretat, a sperat, a disperat cât pentru două suflete într-un singur corp, știe prețul vieții, dar și fragilitatea ei, privilegiul luxos de-a exista, de a resimți emoții, de a se face una cu lumea și de a-i percepe frumusețea”, apreciază gazda emisiunii, Loredana Negrilă.

Lumina inimii unui astfel de om o deslușești în primele minute ale unui interviu. Este acea stare în care sinele se întâlnește cu celălalt și cu cerescul, în care armonia și iubirea se contopesc, în care existența și transcendența capătă sens și nemărginire. O inima care trăiește ca într-un blues alert din care șiroiește în final acea bucurie știutoare pe care o produce suferința respectată și depășită. Spre a mângâia și repara ceea ce destinul a lăsat imperfect. Pentru că în final, măsura vieții lui este dată de toate inimile copiilor vindecate și implicit de viețile salvate. Cum ar spune chiar profesorul Tammam Youssef, „Dacă Cerul vieții mele este inima, Dumnezeu este Cerul fiecărei inimi”.

Înregistrarea a avut loc la Muzeul Național de Istorie a României, unul dintre primele locuri pe care profesorul Tammam Youssef le-a vizitat, acum 45 de ani, când a venit în țara noastră.

The post Interviu cu Tammam Youssef, sâmbătă, de la 14.30, pe TVR INFO: „Cea mai lungă operație a durat 48 de ore și am schimbat patru echipe” appeared first on tvrinfo.ro.

  

Ultimile Stiri

Alte Stiri