Incendii de vegetație uscată în Bistrița-Năsăud, unde a ars o pădure de pini. Pericolul crește din cauza vijeliilor anunțate în jumătate din țară

Share

Incendiile de vegetație uscată se țin lanț în multe zone din țară. În Bistrița-Năsăud, flăcările au scăpat de sub control și au afectat o pădure de pini. În zonele greu accesibile, pompierii care se luptă cu flăcările duc apa în recipiente speciale, pentru că mașinile de intervenție nu pot ajunge.

Situația e cu atât mai gravă cu cât se anunță vijelii în toată țara, ceea ce înseamnă că riscul ca flăcările să se reaprindă e foarte mare. Pompierii sunt în alertă și monitorizează zonele expuse pericolului.

În miez de noapte, focul s-a aprins într-o pădure de pini din comuna Nușeni, județul Bistrița-Năsăud. Pădurarii de la Ocolul Silvic au fost primii care au intervenit și au reușit pe moment să localizeze flăcările. Focul a izbucnit într-o zonă de protecție forestieră, unde nu se fac tăieri, așa că e plină de uscături.

Meteo. Cod galben şi Cod portocaliu de vânt şi vijelii în toată ţara, începând de luni seară

Dăm startul săptămânii cu o zi neobișnuit de caldă pentru început de aprilie. Se vor înregistra temperaturi record de 31 de grade prin unele zone.

Vântul este cel mai mare inamic în lupta cu incendiile de vegetație uscată. Iar situația e și mai gravă, pentru că județul Bistrița-Năsăud, ca jumătate de țară, va fi sub cod galben și portocaliu de vijelii.

Pompierii au rămas să monitorizeze zona pentru ca incendiul să nu reizbucnească.

Până acum au ars 40 de hectare de teren, din care o jumătate de hectar de pădure de pini.

Tot în Bistrița -Năsăud, pompierii au avut încă trei intervenții la incendii de vegetație uscată.

Au fost cuprinse de flăcări și șase hectare pe Valea Doftanei, în județul Prahova. Zona e greu accesibilă, iar pompierii au fost nevoiți să ajungă pe jos acolo. Focul a fost limitat, iar acum zona e atent verificată de pompieri pentru a se asigura că nu există focare ascunse.

Vremea se răcoreşte în toată ţara în următoarele zile. Din 6 aprilie, temperaturi peste cele specifice perioadei

Vremea se răcoreşte în următoarele două zile în toată ţara, temperaturile maxime urmând să scadă chiar şi până la 13 grade în Maramureş, însă după data de 7 aprilie vremea va deveni, din nou, deosebit de caldă pentru perioada din calendar.

The post Incendii de vegetație uscată în Bistrița-Năsăud, unde a ars o pădure de pini. Pericolul crește din cauza vijeliilor anunțate în jumătate din țară appeared first on tvrinfo.ro.

  

Ultimile Stiri

Alte Stiri