Un alt pacient de la Institutul ”Matei Balş” care se afla în pavilionul V al unităţii medicale, în care a izbucnit incendiul, la un etaj superior, a murit, a informat luni Ministerul Sănătăţii. Bilanțul negru urcă astfel la 8 decese.

„Ministerul Sănătăţii a primit, acum câteva momente, de la conducerea Institutului Naţional de Boli Infecţioase „Matei Balş”, confirmarea unui nou deces în rândul pacienţilor care primesc asistenţă medicală în cadrul acestei instituţii. Pacientul este un bărbat în vârstă de 87 ani, care a fost internat în pavilionul V al unităţii sanitare, la un etaj superior.

Acesta a fost diagnosticat cu o formă severă de infecţie cu SARS Cov-2 şi prezenta multiple comorbidităţi”, afirmă sursa citată.

Potrivit aceleiaşi surse, finalizarea anchetei medico-legale „poate stabili cauzele decesului pacientului”.

Un incendiu a izbucnit vineri, 29 ianuarie, în jurul orei 5.00, la parterul Institutului Matei Balș din București, care tratează bolnavi cu COVID, iar focul a cuprins patru saloane în care erau internați pacienți cu forme de COVID medii și severe, ținuți pe mască de oxigen.

Peste 100 de pacienți au fost evacuați, fiind transferați în alte pavilioane ale unității medicale și la alte spitale din Capitală.

Este a doua tragedie care se produce într-un spital din România în interval de cîteva luni, după incendiul din noiembrie de la secția ATI a Spitalului Județean de Urgență din Piatra Neamț, unde au murit 10 oameni.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here