Încă o țară europeană reintroduce restricții din cauza coronavirusului

Share

Autorităţile din Slovenia au decis să impună din nou purtarea obligatorie a măştilor sanitare în spaţiile publice închise, după o creştere a numărului de cazuri de infectare cu noul coronavirus în urma relaxării recente a unora dintre restricţiile ce au fost adoptate pentru a limita pandemia de COVID-19, informează AFP, citată de Agerpres.

Locuitorii din Slovenia vor trebui să poarte din nou măşti de protecţie în spaţiile publice închise şi în transportul în comun şi să îşi dezinfecteze mâinile la intrarea în aceste spaţii.

Această măsură este urgentă şi necesară, pentru că s-a dovedit eficientă în trecut”, a declarat miercuri în faţa reprezentanţilor presei ministrul Sănătăţii, Tomaz Gantar. Măsura va putea fi reexaminată peste 14 zile”, a precizat ministrul sloven.

Obligativitatea de a purta mască sanitară a fost ridicată în Slovenia la începutul lunii iunie.

Slovenia, o ţară cu o populaţie de 2 milioane de locuitori, a raportat doar 1.541 de cazuri de infectare cu SARS-CoV-2 şi 109 decese asociate maladiei COVID-19. Autorităţile locale s-au declarat îngrijorate de depistarea săptămâna trecută a 38 de cazuri noi, cu 23 mai multe decât totalul confirmat în săptămâna precedentă.

Slovenia a adăugat miercuri Portugalia şi Albania pe lista ţărilor ai căror rezidenţi vor trebui să se supună în mod obligatoriu unei perioade de carantină de 14 zile la sosirea lor pe teritoriul sloven. Această listă include de acum 36 de ţări.

Ultimile Stiri

Alte Stiri