În bazele militare din Rusia a început votul pentru alegerile prezidențiale

Share

A început numărătoarea inversă până la alegerile prezidențiale din Rusia. Înregistrarea candidaților în cursa electorală s-a încheiat, iar singurul opozant al lui Putin a fost scos de pe liste. Două zile au la dispoziție rușii ca să-și aleagă președintele. Deși urnele se deschid pe 15 martie, militarii votează deja.

În baza militară din regiunea Arcticii, soldații flotei nordice a rușilor votează deja. La fel și în regiunile ocupate de ruși în Ucraina.

Yelena Lavrova, comisia electorală Doneţk: Le-am cerut localnicilor să vină cu paşapoartele, ca să-i înregistrăm pe liste, ca să poată vota.

Comisia electorală centrală a anunțat că lista candidaților abia s-a încheiat. Dar buletinele de vot sunt pe linia frontului și în teritoriile ocupate de ruși, unde se votează deja.

Citește și: Boris Nadejdin, marionetă a Kremlinului sau critic autentic al invaziei ruse? Ce trebuie să știm despre posibilul contracandidat al lui Putin

Disidentul rus Dmitri Muratov, laureat al premiului Nobel pentru pace, explică în ce climat au loc aceste alegeri.

Dmitri Muratov, disident rus, laureat al Premiului Nobel pentru Pace: Opozanţii lui Putin au fost excluşi din aceste alegeri. Nu vor exista dezbateri pentru acest scrutin. Toată presa independentă a fost suspendată înainte de aceste alegeri.

Majoritatea oponenților lui Putin sunt după gratii

Pe lângă Putin, pe buletinele de vot mai apar numele a 3 apropiați ai liderului de la Kremlin.

Candidatura lui Boris Nadejdin, un militant împotriva războiului, a fost respinsă. Și acesta este un caz fericit. Pentru că, așa cum a arătat Muratov, majoritatea oponenților lui Putin sunt după gratii.

Citește și: Coadă la semnături de susținere a unui posibil contracandidat al lui Putin

Dmitri Muratov, disident rus, laureat al premiului Nobel pentru pace: Acestea sunt fotografiile prizonierilor politici din Rusia. Ea e Lilia Chanysheva, una dintre asistentele lui Navalnîi. Tânăra asta a fost condamnată la 7 ani şi jumătate de închisoare. Igor Baryshnikov a vorbit despre pace, 7 ani şi jumătate de închisoare. Alexey Gorinov la fel.

Și lista lui Muratov a continuat, o listă de pe care nu lipsește Vladimir Kara Murza, condamnat la 25 de ani închisoare.

Citește și: Rusia va deschide secţii de votare în Transnistria, în pofida opoziţiei Chişinăului

The post În bazele militare din Rusia a început votul pentru alegerile prezidențiale appeared first on tvrinfo.ro.

  

Ultimile Stiri

Alte Stiri