Guvernul pro-occidental al Republicii Moldova a demisionat vineri, după 18 luni turbulente la putere, marcate de turbulențe economice și de efectele războiului Rusiei din Ucraina vecină, potrivit Reuters.

Președinta Maia Sandu a acceptat demisia prim-ministrului Natalia Gavrilița și l-a desemnat pe Dorin Recean, în vârstă de 48 de ani, consilier prezidențial și fost ministru de interne, pentru a o înlocui.

Recean, care este de așteptat să obțină rapid aprobarea Parlamentului, a declarat că va continua încercarea Moldovei de a adera la Uniunea Europeană și de a revigora economia.

Noul guvern va avea trei priorități: Ordine și disciplină, o nouă viață și economie, pace și stabilitate„, a declarat Recean, consilier pe probleme de apărare al lui Sandu și secretar al Consiliului de Securitate al Republicii Moldova, în cadrul unui briefing de presă.

Printre provocările sale se numără gestionarea a ceea ce Republica Moldova consideră a fi încercări ale Rusiei de a destabiliza micuța fostă republică sovietică de 2,5 milioane de locuitori, care se învecinează cu Ucraina și cu România, membră NATO și UE.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here