First News

Guvernul din Maldive interzice intrarea israelienilor și a inițiat o strângere de fonduri pentru „a-i ajuta pe frații și surorile din Palestina”

Insulele Maldive au anunțat că vor interzice intrarea în țară a deținătorilor de pașapoarte israeliene, în contextul războiului din Gaza împotriva organizației teroriste Hamas.

Biroul prezidențial al națiunii insulare din oceanul Indian, cunoscute pentru stațiunile sale luxoase și plajele nesfârșite cu nisip alb, a făcut anunțul într-un comunicat de presă.

Președintele din Maldive a decis să impună interdicția în urma unei recomandări din partea cabinetului. Legile țării vor fi modificate, iar un subcomitet al executivului va fi înființat pentru a supraveghea acest demers, a mai precizat biroul președintelui.

De asemenea, șeful statului insular a anunțat că numește un trimis special pentru a evalua nevoile palestinienilor și că declanșează o campanie de strângere de fonduri pentru, cităm, „a-i ajuta pe frații și surorile noastre din Palestina”.

După aflarea veștii despre interdicție, Ministerul de Externe din statul evreu le-a recomandat israelienilor să evite călătoriile în insule. Pentru cetățenii israelieni care rămân în țara insulară se recomandă să ia în considerare plecarea, deoarece, dacă se vor afla în dificultate, „ne va fi greu să îi ajutăm”, a precizat ministerul.

CITEȘTE ȘI: Bella şi Gigi Hadid donează 1 milion de dolari pentru familiile palestiniene. Gigi Hadid: Gândurile mele se îndreaptă spre toţi cei afectaţi de această tragedie nejustificată

Islamul este religia oficială a cetățenilor din Maldive.

The post Guvernul din Maldive interzice intrarea israelienilor și a inițiat o strângere de fonduri pentru „a-i ajuta pe frații și surorile din Palestina” appeared first on tvrinfo.ro.

  

Exit mobile version