First News

Germania, dată peste cap de greva angajaţilor de la căile ferate şi ai companiei de zbor Lufthansa

Germania este dată peste cap de greva angajaţilor de la căile ferate şi ai companiei de zbor Lufthansa. Disputele salariale durează deja de câteva luni timp în care au avut loc cinci greve. Timp de 35 de ore, cât durează protestul mecanicilor de locomotiva sunt suspendate cursele regionale şi cele lungi. Lufthansa nu a sigura decât 10 la sută din cursele aeriene obişnuite.

Greva a fost anunţată cu 48 de ore înainte aşa că gările sunt pustii. Sunt doar câteva curse la care au recurs cei care nu au alternativă.

Uniunea Germană a Mecanicilor de Tren (GDL) cere o reducere a săptămânii de lucru pentru lucrătorii în schimburi de la 38 la 35 de ore, cu compensare salarială integrală de la Deutsche Bahn. Dar patronatul nu vrea să cedeze şi spune că nu poate satisface ambele cerinţe ale sindicaliştilor.

La Lufthansa, sindicatul Verdi – care reprezintă aproximativ 25.000 de angajați la sol ai companiilor aeriene – cere o creștere a salariului de cel puțin 500 de euro.

Sindicatul mai doreşte şi o compensare pentru rata inflaţiei.

Oferta conducerii Lufthansa este sub 500 de euro majorarea salariala şi compensaţia pentru infalţie pentru doar 2 ani şi jumătate.

The post Germania, dată peste cap de greva angajaţilor de la căile ferate şi ai companiei de zbor Lufthansa appeared first on tvrinfo.ro.

  

Exit mobile version