Franța și Marea Britanie au îndemnat Israelul să nu riposteze, după atacul iranian cu drone și rachete. ”Suntem cu toții îngrijorați de o posibilă escaladare”

Share

Franța va face tot posibilul pentru a evita o nouă escaladare a conflictului în Orientul Mijlociu, a declarat luni președintele Emmanuel Macron, îndemnând Israelul să dea dovadă de reținere în orice răspuns. La rândul său, ministrul britanic de Externe, David Cameron, a îndemnat Israelul să nu riposteze după atacul cu drone și rachete al Iranului, afirmând că ar trebui să „gândească atât cu capul, cât și cu inima”, deoarece atacul Teheranului a fost un eșec aproape total, potrivit Reuters.

„Suntem cu toții îngrijorați de o posibilă escaladare”, a declarat Macron la postul de televiziune BFM TV și la radio RMC.

„Vom face tot ce putem pentru a evita ca lucrurile să se inflameze, să escaladeze”, a spus Macron, îndemnând Israelul să urmărească să izoleze Iranul în loc să escaladeze situația.

Atacul a peste 300 de rachete și drone din Iran a provocat doar pagube modeste în Israel, deoarece majoritatea au fost doborâte de sistemul său de apărare Iron Dome și cu ajutorul SUA, Marii Britanii, Franței și Iordaniei. Aceasta a urmat unui presupus atac aerian israelian asupra complexului ambasadei Iranului din Siria, la 1 aprilie.

CITEȘTE și Atacul Iranului a produs pagube minime. Cum a reușit Israelul să se apere. Sistemul construit în 40 de ani

De asemenea, și ministrul britanic de Externe, David Cameron, a îndemnat Israelul să nu riposteze.

„Cred că sunt perfect îndreptățiți să creadă că ar trebui să reacționeze pentru că au fost atacați, dar noi îi îndemnăm, ca prieteni, să gândească cu capul, dar și cu inima, să fie inteligenți, dar și duri”, a declarat Cameron la BBC TV.

El a precizat că îndeamnă Israelul să nu escaladeze tensiunile din Orientul Mijlociu.

„În multe feluri, aceasta a fost o dublă înfrângere pentru Iran. Atacul a fost un eșec aproape total, iar ei au dezvăluit lumii că sunt influența malignă din regiune pregătită să facă acest lucru. Așa că speranța noastră este că nu va exista o ripostă”, a declarat el pentru Sky News.

Cameron a declarat că Marea Britanie va colabora, de asemenea, cu aliații pentru a analiza posibilitatea de a impune mai multe sancțiuni Iranului și a îndemnat Israelul să se concentreze din nou asupra acordului de încetare a focului cu Hamas, sprijinit de Iran, în războiul din Gaza.

CITEȘTE și Hamas a prezentat o contrapropunere pentru un acord privind ostaticii, la negocierile pentru încetarea focului în Gaza

The post Franța și Marea Britanie au îndemnat Israelul să nu riposteze, după atacul iranian cu drone și rachete. ”Suntem cu toții îngrijorați de o posibilă escaladare” appeared first on tvrinfo.ro.

  

Ultimile Stiri

Alte Stiri