Florin Piersic se află la terapie intensivă, în stare stabilă, după ce a fost operat de o echipă multidisciplinară

Share

UPDATE Ora 18.45: Spitalul Foișor a anunțat, într-un comunicat de presă, că Florin Piersic a fost operat în regim de urgență, având în vedere starea sa gravă, iar în prezent actorul se află la Terapie Intensivă, în stare stabilă.

„În urma investigațiilor efectuate la spitalul nostru, având în vedere starea gravă a pacientului Florin Piersic, s-a constituit o echipă compusă din medici ortopezi, ATI, infectioniști și medic cardiolog și s-a decis efectuarea intervenției chirurgicale în regim de urgență.

A fost extrasă proteza de genunchi, s-a practicat asanare extinsă și implantarea unei proteze tip spacer cu caracter temporar, purtătoare de antibiotic.

În prezent pacientul se află în secția ATI, în stare stabilă.”

Update Actorul Florin Piersic, în vârstă de 88 de ani, a fost transferat, joi, de la Institutul Matei Balș la Spitalul Foișor din Capitală. Starea generală a actorului, la momentul internării la Foișor, este „gravă, în urma unui sepsis cu punct de plecare de la nivelul unei proteze totale de genunchi”, au anunțat reprezentanții spitalului, într-un comunicat de presă. Actorul este în secția de ATI.

Actorul urmează să fie supus, la Spitalul Foișor, unor investigații de laborator și imagistice „în urma cărora vom stabili conduita terapeutică”, au mai anunțat reprezentanții spitalului.

Articol inițial:

Actorul Florin Piersic a fost transferat marti seara la Institutul De Boli Infecțioase ,,Matei Balș,, din Capitală urmare a unei infecții generalizate după o intervenție la genunchi.El a fost adus cu un avion sanitar, și preluat de la aeroport de o ambulanță SMURD. O echipa multidisciplinară alcătuită din cardiolog, ortoped,infecționist si diabetolog stabilesc conduita de urmat Exista posibilitatea amputării unui picior.

Florin Piersic va fi supus mai multor investigații în urma cărora se va stabili schema de tratament.

Marele actor a fost internat la Insttitul Inimii din Cluj pentru tratarea unei infecții la sondele introduse la inimă și la stimulatorul cardiac.

O echipa multidisciplinară alcătuită din cardiolog,ortoped,infecționist si diabetolog stabilesc conduita de urmat Exista posibilitatea amputării unui picior.

Sănătatea lui Florin Piersic: Nu discutăm despre o infecţie care să îi pună în acest moment viaţa în pericol

„Dânsul nu numai că este stabil, nu aş spune că starea generală este foarte bună deoarece vorbim, până la urmă, de vârstă, de bolile cronice, dar, fără discuţie, nu este aşa cum s-a spus un risc vital, nu este o stare gravă care să îi pună viaţa în pericol în viitorul apropiat, motiv pentru care ceea ce facem noi încă de aseară, de când a ajuns la noi, este o evaluare care nu ţine doar de procesul infecţios. Aici discutăm tot practic: partea ortopedică, cardiologică, tot ce se întâmplă. (…) Nu discutăm despre o infecţie care să îi pună în acest moment viaţa în pericol. Cred că este partea cea mai importantă. Ce va fi în viitorul apropiat şi cum vom aborda lucrurile este o altă discuţie, dar nu se pune problema să fie o stare gravă care să îi pună viaţa în pericol”, a afirmat medicul, la Antena 3.

Florin Piersic își liniștește fanii

”Maestrul Florin Piersic doreşte să transmită gânduri bune pentru toţi admiratorii dumnealui şi să îi asigure că «este pe mâini bune».Începând din momentul internării, 07 mai ora 22:30, domnul Florin Piersic se află într-o evaluare complexă legată de procesul infecţios, care presupune abordare multidisciplinară (ortopedică, cardiologică). Nu putem face afirmaţii privitoare le evoluţie, ţinând cont de vârstă şi de comorbidităţi”, au transmis, miercuri, reprezentanţii Institutului ”Matei Balş” din Bucureşti.

 

Ultimile Stiri

Alte Stiri