Întâlnirea Simona Halep – Elena Rybakina s-a jucat sâmbătă, 22 februarie, de la ora 17:00 în finala puternicului turneul WTA 500 Dubai, dotat cu premii totale în valoare de 2,5 milioane USD.

Aşadar, Simona, care a învins-o în capitala Emiratelor Arabe Unite pe Karolina Pliskova, în FINALA DIN 2015, a jucat acest meci decisă fiind să îşi treacă în cont un al doilea succes şi să onoreze astfel statutul de favorită a turneului, ceea ce ar însemna și al 20-lea turneu WTA CÂȘTIGAT ÎN CARIERĂ. Simona a avut în faţă un adversar cu totul nescontat pentru finală, jucătoarea kazahă Elena Rybakina.

Pe ansamblul întregului turneu din Dubai, Simona Halep şi-a dat drumul la joc din al doilea set al meciului cu Arina Sabalenka.
Campioana noastră a început vizibil ezitant competiţia de la Dubai, cu o victorie pe muchie de cuţit în turul 2, la Ons Jabeur, cu tie break în setul decisiv. Jocul care ne-a dat emoții a continuat şi pe parcursul primului set din sferturi, în faţa bielorusei Aryna Sabalenka, după care a urmat o transformare în bine și chiar foarte bine.

Românca a trecut la butoane şi a întors clar partida cu Sabalenka, iar în semifinale a executat-o, pur şi simplu, pe americanca Jennifer Brady, cea care îi dăduse mari emoţii la Australian Open chiar în primul meci. E devărat că şi Brady a resimţit pe undeva oboseala din celelalte şase meciuri jucate până la semifinala cu Halep, ea jucând şi trei tururi de calificare pentru a intra pe tabelul principal, dar jocul Simonei a fost unul de atac, cu multe lovituri decisive din poziţii greu de imaginat.

Acesta a fost prima confruntare Halep-Rybakina. Din nou emoții mari, din nou răsturnări de scor, luptă grea și din nou un set decisiv, jucat la limită de ambele combatante, kazaho-rusoaica născută la Moscova având – de departe – avantajul tinereții, 20 de ani, și al înălțimii – 1,84 m.

A fost, în decisiv, 3-3 , 4-3 pentru Rybakina, apoi 4-4 și orice era posibil. A urmat 5-5 și 6-5 pentru Simona… și s-a ajuns din nou la tie-break! Incredibil!

Halep – Rybakina 3-6, 6-3, 7-6

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here