Fenomenul violenţei domestice rămâne de actualitate în România

Share

Inspectoratul General al Poliţiei Române transmis, marţi, că fenomenul violenţei domestice rămâne de actualitate în România, 9.771 de ordine de protecţie provizorii fiind emise în primele 9 luni, cu 20% mai mult ca anul trecut. Aplicaţia mobilă ce sprijină victimele violenţei domestice – Bright Sky RO – a fost folosită de aproape 32.000 de ori de la lansare, cel mai citit fiind Ghidul care detaliază tipurile de abuz, informează News.ro.

Peste 10.000 de români se protejează de violenţa domestică şi folosesc activ aplicaţia Bright Sky RO. De la lansare şi până în prezent, aplicaţia a fost utilizată de aproape 32.000 de ori, de românii care sunt victime ale violenţei domestice sau de către cei care aleg să raporteze astfel de situaţii. Secţiunea în care sunt explicate formele de abuz este cea mai utilizată din cadrul aplicaţiei”, a transmis, marţi, IGPR, într-un comunicat de presă.

Sursa citată a precizat că fenomenul violenţei domestice rămâne în creştere pe teritoriul ţării noastre.

Astfel, în perioada ianuarie – septembrie 2022, în România au fost emise 9.771 de ordine de protecţie provizorii, cu 20% mai multe faţă de primele 9 luni ale anului trecut, arată datele Poliţiei Române.

”Bright Sky RO este singurul instrument digital gratuit care vine în sprijinul victimelor violenţei domestice din România. Aplicaţia fost lansată de Fundaţia Vodafone România, în parteneriat cu Poliţia Română (prin Institutul de Cercetare şi Prevenire a Criminalităţii), Asociaţia Necuvinte şi Asociaţia Code for Romania, în luna mai 2020. De la momentul lansării, aplicaţia a fost descărcată pe 10.544 de terminale, având în acest moment 10.000 de utilizatori unici – victimele directe ale abuzurilor, dar şi cei care cunosc un astfel de caz şi caută sprijin, vor să se informeze”, a mai transmis sursa citată.

Studiu: amidonul, capabil să reducă, într-o proporţie semnificativă, riscul de cancere

Potrivit poliţiştilor, din mai 2020 şi până în prezent, Bright Sky RO a fost folosită de 31.689 de ori.

Ultimile Stiri

Alte Stiri